Man mohon netizan jgn memuji tinggi, Sekali Ali Puteh masuk komen buat ramai panas hati

Man Raja Lawak memberitahu bahawa wang bantvan yang didermakan sudah pun habis disalurkan kepada pihak yang memerlukan.

Perkara tersebut diberitahu pemilik nama lengkap Abd Rahman Kasim pada Jumaat.

Sambil memohon agar mereka yang mendapat bantuan tersebut menggunakan wang sebaiknya, Man turut memohon maaf kepada pemohon yang tidak berjaya.

“Saya Abd Rahman Kasim ingin memohon maaf kerana bajet 50k telah pun habis disalurkan sebentar tadi. Kepada mereka-mereka yang mendapat bantuan gunakanlah duit itu sebaik mungkin.

“Kepada yang g4gal, mohon ampun dan maaf. Terima kasih kerana anda sabar menanti jawapan sehingga kini. Maafkan saya tidak dapat membantu anda di saat anda benar-benar memerlvkan.

“Mohon maafkan saya yang hi1na ini. Sekian,” tulisnya pada lampiran entri terkini di Instagram.

Minta Jangan Puji Tinggi

Selain itu Man juga meminta netizan tidak memuji tinggi atas segala kebaikan yang beliau buat

Tapi yang menmbulkan ketidak puasan hati ramai apbila Ali meninggalkan satu komen seolah-olah memerli Man

“Der , kalau kita nak buat baik , taknak ade sangkal dari orang lain , buat keje dalam diam. Jangan dihebah2 kan. Takut nanti jadi bualan orang,” tulis Ali Puteh

Selepas meniggalkan komen tersebut, Ali Puteh terus ‘dibasuh’ oleh netizan. Apa yang mencuit hati, Man juga sempat memberi komen “haha, boh lagi” selepas melihat kawan beliau Ali Puteh tervk di k3cam

Ali puteh terus dikeecam bertubi-tubi. Tidak beridam diri, Ali tampil mempertahankan diri dan membalas keecaman netizan membuatkan dia terus di h3ntam

“Aikk , awak cakap saya pulak tak berilmu , der .. nak cakap tu cermin sikit diri tu , cuba baca dan fahamkan , apa b@ngang lah kau ni…”

“Dah dapat sumbangan dari Man ke??”

“Budak lu ke man ?? Kalau budak lu.. kasi adjust sikit.. kang sia-sia je nnti”

Mungkin tidak tahan dik3cam bertubi-tubu, Ali puteh bertindak memadamkan komen beliau. Semoga Ali lebih berhati-hati selepas ini dalam berkata-kata. Jangan biarkan sejarah lama berulang

Terdahulu, Juara Maharaja Lawak Mega 2019 ini mengejutkan ramai apabila mengambil keputusan untuk mengagihkan sebahagian wang kemenangannya itu bagi membantu meringankan b3ban mereka yang kesempitan di dalam menghadapi kris1is COVI1D-19 ketika ini.

Man Raja Lawak sediakan RM50,000 untuk bantu rakyat Malaysia yang svsah

KETIKA segelintir selebriti tanah air berkongsi kisah sed1h kehilangan pendapatan akibat penularan pandemik COV1ID-19, pelawak terkenal tanah air, Man Raja Lawak pula tampil menghulur bantuan kepada yang benar-benar memerlukan.

Man atau nama sebenarnya, Abd Rahman Kasim berhajat membantu meringankan beban masyarakat yang benar-benar terkesan dengan w4bak COVI1D-19 yang telah menjejaskan kehidupan sebahagian besar daripada rakyat Malaysia.

Atas dasar tanggungjawab sesama manusia, Man tanpa ragu-ragu memperuntukkan RM50,000 hasil daripada kemenangannya pada pertandingan Maharaja Lawak Mega (MLM) 2019.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Tube Viral

Jom Like Page Kami Juga di Facebook Tube Viral Press

Sumber : MB

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Man mohon netizan jgn memuji tinggi, Sekali Ali Puteh masuk komen buat ramai panas hati"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*