“Jangan lepaskan dorang!” – Ribuan Rakyat Pulang Ke M’sia Lepas Singapura Umum Lockdown, Netizen T4kut Kes Tambah Teruk

e-SSM Portal

Semalam merupakan hari pertama lockdown di Singapura dijalankan atas sebab peningkatan angka kes positif Cov1id-19 di sana.

Selepas kerajaan Singapura mengumumkan tentang lockdown ini, dapat dilihat beribu-ribu rakyat Malaysia yang bekerja di sana pulang semula ke tanah air.

Dekat gambar yang dikongsi oleh Kyaizee Mohd ni, korang boleh tengok betapa ramainya orang beratur untuk masuk ke Malaysia dan kastam JB-Singapura yang penuh dengan kenderaan.

Ekoran dari ini, ramai netizen yang meluahkan rasa takut melihat lautan manusia yang membanjiri sempadan Singapura dan Johor Bahru ini dan mengharapkan yang dorang ni akan diarahkan untuk kuarantin kerana bimbang ia akan menjadi kluster baru.

Hm, kalau kerajaan tak suruh dorang kuara4ntin kat tempat kuar4ntin, hopefully dorang pandai nak buat self quar4ntine.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Tube Viral

Jom Like Page Kami Juga di Facebook Tube Viral Press

Sumber : LM

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "“Jangan lepaskan dorang!” – Ribuan Rakyat Pulang Ke M’sia Lepas Singapura Umum Lockdown, Netizen T4kut Kes Tambah Teruk"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*