“Orang tua2 kata Corona takut salji”- Niat Ustaz Nak Gurau, Last-last Disahkan Positif Covld-19

  1. Mungkin pada peringkat awal kita tidak pandang serius pasal hal ini namun mungkin ia boleh mengajar kita untuk sentiasa berhati-hati.

Ceritanya ada seorang individu yang digelar ustaz ini buat satu kenyataan bergurau senda pasal Cov1id-19, tahu-tahu dia disahkan positif.

“Orang tua2 kata corona takut salji”

Perkongsian itu, di ambil menerusi laman Facebook dan di paprkan semua di Twitter sebagai bahan ‘hiburan’ netizen.

Ketika ustaz tersebut berada di luar negara, dia bergurau senda pasal Cov1id-19 pada pertengahan Mac lalu, siap bermain ski lagi, ketika pulang di Malaysia dia kuar4ntinkan diri selama 14 hari, tetapi pada hari terakhir  dia mengumumkan di Facebook yang dia disahkan positif dan dibawa ke hospital Sungai Buloh.

Rata-rata netizen  rasa berbelah bagi dengan nasib ustaz tersebut, mereka rasakan ger4m bercampur aduk dengan kesian dengannya.

Tak tahu rasa geram ke nak gelak – Netizen

Bahkan ada juga netizen yang memberikan penjelasan dimana pada waktu itu kes masih lagi belum jadi serius.

Ketika ustaz itu pergi ke Turkey, tarikhnya adalah 15 Mac, dan Malaysia menjalankan PKP pada masa Turkey baru sahaja mencatatkan 1 kes Cov1id-19.

Bagi netizen itu ustaz ini menjalankan tanggungjawab untuk kuar4ntinkan diri selama 14 hari dan tidak menjadi pembawa v1irus tersebut.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Tube Viral

Jom Like Page Kami Juga di Facebook Tube Viral Press

Sumber : LM

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "“Orang tua2 kata Corona takut salji”- Niat Ustaz Nak Gurau, Last-last Disahkan Positif Covld-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*