“Menyak1ti & Menyebarkan Keb3ncian, Adakah Itu Menjadikan Anda Lebih Baik?” Beto Kusyairy Ajak Puasa Media Sosial

Antara pelakon lelaki hebat tanah air, Beto Kusyairy pernah membayangkan seolah dia mahu berehat daripada media sosial.

Perkara itu dikaitkan dengan terlalu banyaknya kebodohan, tidak menghorm4ti orang lain dan k3bencian di mana-mana di media sosial.

Dalam entri terkini di Instagram miliknya, Beto menasihati agar semua orang lebih berhati-hati dengan apa yang ditulis atau dikomen di media sosial.

“Berhati-hati dengan apa yang anda taip & komen. Anda mungkin menyak1ti seseorang & meny3barkan keb3ncian pada masa yang sama. Adakah itu menjadikan anda lebih baik darinya?

“Empati. Sungguh tidak menyak1tkan untuk bersantun berbahasa. Apatah lagi itu asalnya budaya kita (yang semakin halus menipis). Tinggal di rumah, moga selamat & kekal sihat semuanya.

Secara lembutnya, Beto meminta semua orang berpuasa media sosial. Berpuasa bukan bermaksud tidak menggunakan media sosial, tetapi menjaga tingkah laku, kata-kata, f1tn4h, kebenc1an, nafsu dan segalanya seolah-olah kita sedang berpuasa.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Tube Viral

Jom Like Page Kami Juga di Facebook Tube Viral Press

Sumber : Gempak

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "“Menyak1ti & Menyebarkan Keb3ncian, Adakah Itu Menjadikan Anda Lebih Baik?” Beto Kusyairy Ajak Puasa Media Sosial"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*