Hasil saringan rawak di tempat kerja dilakukan Pejabat Kesihatan Daerah Menemukan Dua Pekerja Restoran di Kuala Lumpur Disahkan P0sitif C0V1D19 – Dr Noor Hisyam

Dua Pekerja Restoran di Kuala Lumpur Disahkan P0s1tif C0V-19 – Dr Noor Hisham

By rentasasiaAugust 16, 2020

KUALA LUMPUR: Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah mengesahkan dua ke$ j4ngkitan dalam negara membabitkan pekerja restoran bukan warganegara di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur seperti yang tular di laman sosi4l sejak semalam.

Jelasnya menerusi kenyataan media pada Ahad, terdapat dua j4ngkitan dikesan melibatkan pekerja restoran terbabit selepas saringan rawak di tempat kerja dilakukan Pejabat Kesihatan Daerah.

“Kedua-dua ke$ ini adalah merupakan saringan rawak di tempat kerja oleh Pejabat Kesihatan Daerah di mana ia telah melibatkan pekerja kedai makan. Telah tular di media sosi4l n0tis penutupan kedai makan tersebut dan menimbulkan sedikit keres4han dalam kalangan pelanggan.

“Pihak Pejabat Kesihatan Daerah akan menjalankan pengesanan ke$ secara aktif di mana si4satan lanjut dan persampelan akan diambil. Kedai makan tersebut telah ditutup buat sementara waktu bagi tujuan pembersihan dan ny4hkvman,” katanya.

Semalam, pemilik rangkaian Restoran Ali Maju Sendirian Berhad, Datuk Jawahar Ali Taib Khan dalam satu kenyataan media berkata pihaknya akur dengan n0tis penutupan sementara yang dikenakan ke atas saIah sebuah restoran miliknya.

Ia selepas tular di laman sosi4l mengenai n0tis penutupan saIah sebuah cawangan restoran itu di Wisma Rampai di ibu negara pada sabtu.

Jelas Jawahar Ali, pengurusan restoran sentiasa peka dengan apa jua keadaan persekitaran dan mengikut prosedur operasi standard (SOP) bagi membendvng penularan w4bak C0VID-19 sejak meIanda negara pada Mac lalu.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Tube Viral

Jom Like Page Kami Juga di Facebook Tube Viral Press

Sumber : http://transformasi.pw/

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Hasil saringan rawak di tempat kerja dilakukan Pejabat Kesihatan Daerah Menemukan Dua Pekerja Restoran di Kuala Lumpur Disahkan P0sitif C0V1D19 – Dr Noor Hisyam"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*