Rakaman dedah punca penunggang motosikal k3maIangan di LDP

Akhirnya terbongkar punca sebenar bagaimana Empat penunggang motosikal cederra selepas terlibat dalam kemaIangan di Kilometer (KM) 25 Lebuhraya Damansara Puchong (LDP) dari Cyberjaya ke Kelana Jaya, semalam.

Dalam kejadian yang berlaku pada 4.45 petang membabitkan tujuh buah kenderaan itu, empat mangs4 termasuk tiga beradik merempuuh kereta Perodua Myvi yang terlanggar belakang Mazda CX3 menyebabkan kereta itu terlajak dan meIanggar Proton Persona di depannya.

Ketua Jabatan Si4satan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor, Superintendan Azman Shari’at berkata, kereta Perodua Myvi itu terdahulu terb4bas dan melintang di jalan sebelum empat motosikal yang berada di laluan itu tidak sempat mengelak lalu merempuuh Myvi berkenaan.

Penunggang pertama, Wan Muhammad Wan Kamaruzaman, 36, cederra di bahagian dada dan Iuka di Iutut kiri. Penunggang kedua, Wan Azlan Wan Kamaruzzaman, 33, pattah tulang pingguI dan pergeIangan tangan kanan pat4h.

Dua lagi mangs4, Wan Hussin Wan Kamaruzaman, 40, pat4h pergelangan tangan kiri dan Muhamad Faiz Mohamad, 25, ret4k kaki kiri.

Kesemua mangs4 dibawa ke Hospital Serdang untuk mendapatkan rawatan.

Sias4tan polis mendapati, pemandu Myvi mengekori Mazda CX3 terlalu rappat sehingga tidak sempat mengelak lalu berlaku kemaIangan yang tidak diingini itu.

Polis masih menunggu pemilik kereta Myvi tersebut untuk tampil membuat laporan polis dan kes disi4sat mengikut Seksyen 43 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

P/s: Semoga kej4dian ini dapat membuka mata banyak pihak dan pemandu. Kerana kecu4ian anda, orang lain turut menjadi m@ngsa 

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna dan dapat memberi kesedaran kepada semua pemandu yang lain, Silakan Klik Button Like dan Share Dibawah. Terima Kasih

Sumber : TheReporter

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Rakaman dedah punca penunggang motosikal k3maIangan di LDP"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*