“Doakan Ainul Mardhiah Kuat”, Ali Puteh Sedang Diuji Hebat, Anak Alami Msalah Jntung

Pelawak yang juga anggota kumpulan Puteh, Ali, memohon orang ramai dan para sahabat agar mendoakan kesihatan puterinya, Sharifah Nur Ainul Mardhiah.

Ali ketika dihubungi media memberitahu, Ainul Mardhiah kini diraw4t di H0$pital Ampang selepas disahkan mempunyai ma$alah j4ntung.

“ Hanya Allah sahaja yang tahu perasaan saya ketika ini. Ainul Mardhiah baru berusia seminggu dan pada mulanya dimasukkan ke wad kerana j4undice.

“ Namun selepas pemeriksaan lanjut dilakukan, anak saya disahkan mempunyai mas4lah inj4p j4ntung terbalik dan j4ntung berlub4ng,” katanya.

Tambah Ali lagi Ainul Mardhiah dipindahkan daripada Pusat Raw4tan Islam Kohilal, Taman Melawati ke H0$pital Ampang.

Ali juga sedang menunggu jawapan daripada H0$pital Serdang untuk raw4tan lanjut dan Ainul Mardhiah akan dipindahkan ke sana.

“ Menurut dokt0r pemb3dahan akan dilakukan dan mengambil masa agak panjang. Saya hanya menanti keputusan daripada dokt0r pakar di H0$pital Serdang.

“ Terima kasih yang mendoakan Ainul Mardhiah dan saya harap kawan-kawan semua dapat terus mendoakan kesihatan anak saya dan semoga semua urusan berjalan lancar,” ujarnya.

Reda dengan keadaan Ainul Mardhiah, Ali menganggap ini dug4an buatnya dan isteri serta menyerahkan semuanya kepada Allah SWT selain berusaha untuk memastikan anak keduanya itu kembali sihat.

“ InsyaAllah, Allah SWT tidak akan menguji hambanya jika orang itu tidak mampu menghadapi dug4an…Semuanya akan baik,” katanya.

Dalam pada itu Ali yang juga bintang Muzikal Lawak Superstar (MLS) memberitahu, keberadaannya di pentas program realiti tersebut bergantung kepada keadaan.

“ Kalau boleh buat persembahan, saya ada. Jika tidak, mungkin terpaksa berehat. Apa pun, MLS adalah tanggungjawab, kerja,” ujarnya positif.

Di pentas MLS, Ali bergandingan bersama Mamak Puteh dan Tomok dalam kumpulan New Boh

Terdahulu Ali telah berkongsi keadaan kesihatan anaknya itu dengan menulis di Instagram beliau yang menyentuh hati ramai.

” Salam semua…doa kan anak sy…sharifah nur ainul mardhiah kuat..doc sahkan anak sy ade ma$alah jantong terbalik…berat sungguh dug4an allah…semoga anak walid kuat kembali sihat sediakala…doakan ye semua

Berita tersebut bukan sahaja mendapat reaksi pengikut beliau, malah rakan artis turut tersentuh dan memberi kata-kata semangat dan doa kepada Ali.

” Allahuakbar,,,Semoga Allah permudahkan sahabat”, tulis Shuib Sepahtu

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Viral Network

Sumber: gempak

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "“Doakan Ainul Mardhiah Kuat”, Ali Puteh Sedang Diuji Hebat, Anak Alami Msalah Jntung"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*