Selepas Dua Hari Akhirnya Ma-y4t Nora Anne Dituntut Dan PoIis Beritahu Ia Terus Di Bawa Ke Sini

Ma-y4t N0ra Anne Qu0irin telah selesai dibed4h siasat di Jabatan Perub4tan For3nsik Ho$pital Tuanku Ja’afar Seremban (HTJS), Seremban pada Khamis. 

Sementara itu tinjauan mendapati, sehingga lewat petang Jumaat, masih tiada ahli keluarga atau wakil yang tampil menuntut ma-y4t remaja Ireland itu.

Suasana di Jabatan Perubatan For3nsik itu juga lengang dan hanya beberapa media tempatan serta antarabangsa masih menunggu kemungkinan keluarga hadir untuk menuntut ma-y4t.

Bagaimanapun Ketua P0lis Negeri Sembilan, Datuk Mohamad Mat Yusop ketika dihubungi hari ini ma-y4t N0ra Anne Qu0irin sudah pun dituntut lewat malam tadi.

Beliau yang mengesahkan perkara itu selepas menerima maklumat daripada pihak ho$pital dan dipercayai ma-y4t telah dibawa ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

“ Saya dimaklumkan (ma-y4t N0ra Anne) dah tuntut…Baru sahaja.

“ Difahamkan ma-y4t dibawa ke KLIA,” katanya.

Sebuah van berwarna kelabu tiba di Jabatan Perubatan For3nsik Ho$pital Tuanku Ja’afar Seremban (HTJS), jam 12.38 tengah malam.

Beberapa individu dipercayai bukan ahli keluarga turut hadir.

Mereka kemudian membawa turun sebuah keranda sebelum membawa keluar semula keranda itu beberapa minit kemudian dan meletakkan ke dalam van.

Van itu dilihat berlalu meninggalkan HTJS jam 12.42 tengah malam.

Namun, ahli keluarga N0ra Anne tidak kelihatan ketika proses menuntut ma-y4t itu.

Ma-y4t N0ra Anne ditemui di lurah kira-kira 2.5 kilometer dari resort penginapan keluarganya oleh pendaki yang menyertai operasi mencari dan menyelamat (SAR) pada Selasa lalu selepas mngsa dilaporkan hilang sejak 4 Ogos lalu.

Kelmarin, keputusan bed4h siasat N0ra Anne mendapati punca kem4tian disebabkan keboc0ran u$us akibat tidak makan dalam tempoh panjang dan tekanan.

Dalam pada itu, meskipun keputusan bed4h siasat N0ra Anne Qu0irin, 15, sudah menjelaskan punca kem4tiannya, namun masih banyak persoalan yang bermain di fikiran keluarga remaja itu.

Keluarga N0ra Anne berkata, mereka masih cuba untuk memahami apa yang berlaku terhadap remaja itu sepanjang tempoh kehilangannya sebelum ditemui m4ti di hutan berdekatan resort penginapan mereka di Pantai di Seremban pada 13 Ogos lalu.

“ Anak kami m4ti dalam keadaan yang amat sukar dan kami (keluarga) berharap akan ada jawapan kepada banyak persoalan.

“ Kami masih berusaha untuk memahami apa sebenarnya yang berlaku (kepada N0ra Anne) dalam tempoh 10 hari itu,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Kenyataan itu dikeluarkan di Facebook Lucie Blackman Trust, sebuah perbadanan amal yang menguruskan hal ehwal berkaitan media untuk keluarga mngsa.

Dalam kenyataan itu, keluarga N0ra Anne turut memaklumkan Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berjumpa dengan mereka bagi melahirkan rasa simpati atas kehilangan itu.

Mereka turut mengucapkan terima kasih kepada kerajaan, p0lis, pasukan mencari dan menyelamat (SAR), penduduk setempat dan sukarelawan yang membantu mencari N0ra Anne.

“ Kami akan membawa pulang N0ra di mana dia akan disemadikan berhampiran keluarga tersayang di Perancis dan Ireland,” katanya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Viral Network

Sumber: hmetro

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Selepas Dua Hari Akhirnya Ma-y4t Nora Anne Dituntut Dan PoIis Beritahu Ia Terus Di Bawa Ke Sini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*