Peguam Kata Keluarga N0ra Anne Ada Kaitan Dengan Kema-tian Gadis Itu. Ini Pula Jawapan Balas P0lis

P0lis menafikan dakwa4n peguam warga Ireland, Anne Brennan yang menud0h keluarga N0ra Anne Quoirin ada kaitan dengan kes kem4tian remaja berusia 15 tahun itu.

Ketua P0lis Negeri Sembilan Datuk Mohamad Mat Yusop berkata, dakwa4n peguam yang juga aktivis kanak-kanak itu berniat jahat.

“ Sia$atan sedang dijalankan. P0lis menafikan sekeras-kerasnya dakwa4n yang dibuatnya,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Mohamad berkata, satu lap0ran p0lis sudah dibuat oleh pegawainya dari Ibu Pejabat Daerah (IPD) Nilai jam 6 petang semalam berhubung dakwa4n Brennan yang dimuatnaik di Facebook (FB).

“ Laporan itu dibuat memandangkan dakwa4n yang dimuat naik itu secara jelas adalah fitn4h kepada p0lis yang masih menjalankan sia$atan berkenaan.

“ Kes ini (dakwa4n Brennan) akan disia$at mengikut Sek$yen 500 Kanun Kesek$aan dan Sek$yen 233 Akt4 Komunikasi dan Multimedia 1998,” katanya.

Dalam hantaran FBnya, Brennan mend4kwa keluarga Quoirin berusaha mengelak keadilan daripada ditegakkan.

Brennan mend4kwa, tindakan keluarga itu meninggalkan Malaysia dan may4t N0ra Anne amat mencurigakan

Dia mend4kwa, ibu bapa N0ra Anne meninggalkan Malaysia selepas diberi jaminan tidak akan disia$at dalam kes kehilangan dan kem4tian anak mereka.

“ Mereka juga meminta supaya sia$atan bun0h tidak dijalankan malah meminta supaya may4t dituntut tanpa proses forensik serta toksikologi,” d4kwanya.

Terdahulu, Daily Mirror melaporkan ibu bapa N0ra Anne dipercayai meminta diadakan proses b3dah sia$at kedua terhadap anak sulung mereka.

Difahamkan, ketika ini Maebh Jaseprine Quoirin, 46, dan suaminya Sebastian Marie Philipe, 47, sedang berbincang dengan pihak berkaitan bagi memastikan pakar pat0logi tidak terlepas sebarang bukti yang boleh dikaitkan dengan punca kem4tian remaja berusia 15 tahun itu.

Mereka dilapor meminta b3dah sia$at itu dilakukan di Britain atau Perancis yang mana sia$atan p0lis mengenai kes itu sedang dijalankan.

Malah, may4t remaja itu sudah dituntut dan difahamkan terus dibawa ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), tengah malam tadi.

N0ra Anne yang ditemui selepas 10 hari hilang di Pantai, Seremban disahkan men1nggal duni4 berpunca daripada kebocoran usus akibat kebuluran dan tekanan berpanjangan yang menyebabkan pendarahan dalaman.

Mohamad dilaporkan berkata, tiada luka ditemui pada badan N0ra Anne dan hanya terdapat calar kecil pada kaki yang tidak menjurus kepada punca kem4tian selain tiada kesan dirog0l atau perbuatan j3nayah lain seperti dilarikan atau diculik.

Sebelum itu, Pejabat Pend4kwa Raya Perancis dilaporkan membuka sia$atan j3nayah terhadap kem4tian remaja Ireland itu.

Ibu N0ra berasal dari Belfast, Ireland manakala bapanya adalah warga Perancis.

D4kwa Brennan, keluarga itu juga tidak mendedahkan pergerakan mereka beberapa jam sebelum N0ra Anne dilaporkan hilang.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Viral Network

Sumber: hmetro

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Peguam Kata Keluarga N0ra Anne Ada Kaitan Dengan Kema-tian Gadis Itu. Ini Pula Jawapan Balas P0lis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*