Memang Kant0i Aliff Syukri Kata Kolam Ikannya Sedalam 12 Kaki, Tapi Sebenarnya

Minggu lalu kecoh apabila dua rakan usahawan, Datuk Seri Aliff Syukri dan Datuk Seri Vida yang saling berbalas video, memperjelas mengenai tip atau cara membela ikan dalam skala yang besar dalam sesebuah kolam.

Kisahnya bermula apabila ratusan ikan dari spesis Kelah Emas peliharaan Aliff maati kerana dikatakan kekurangan 0ksigen. Lalu, penyanyi I Am Me itu ada berkongsi video ‘mengajar’ Aliff mengenai cara-cara memelihara ikan komersial dengan betul.

Namun berlaku ‘sesi berbalas’ sindiran di antara mereka berdua sehinggalah pada awal semalam, Datuk Vida ada berkongsi sepotong video pendek hasilan sunting dari pengguna media sosial lain yang membayangkan Aliff ‘kantoi’ mengenai tahap kedalaman kolam ikan di kediamannya.

Aliff sebelum ini mendakwa, kolam ikan yang dibinanya sedalam 12 kaki dan diakui sendiri salah seorang pekerjanya.

Bagaimanapun, semuanya seperti kantoi apabila video yang dikongsikan itu turut memaparkan dua keping foto anak Aliff Syukri yang sedang bermain di kolam ternakan yang sedang dibina serta kelihatan cetek!

Bagaimanapun, semuanya seperti kantoi apabila video yang dikongsikan itu turut memaparkan dua keping foto anak Aliff Syukri yang sedang bermain di kolam ternakan yang sedang dibina serta kelihatan cetek!

“Saya pun tak tahu, nak bagi kredit kat yang buat editing video nk atau nak gelak,” tulisnya ringkas.

Serentak dengan perkongsian dari Datuk Vida, ruangan komen pada entri berkenaan sudah pun mencecah lebih 2,000 komen yang rata-ratanya terhibur dengan hasil ‘siasatan’ yang dibuat netizen.

Malah, gaya ketawan Datuk Vida pada hujung video juga dilihat cukup lucu.

p/s: Pelbagai reaksi dari netizan mengenai perkembangan terbaru gaaduh mulut antara DSV dan Dato Aliff. Ada yang terhibur dan merasakan mereka hanya berdrama untuk menaikkan view mereka.

Ada juga yang tidak suka dan melemparkan pelbagai k3caman kepada mereka

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami 

Sumber : MH

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Memang Kant0i Aliff Syukri Kata Kolam Ikannya Sedalam 12 Kaki, Tapi Sebenarnya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*