Pelakon ini yang patut Amar Asyraf ‘berguru’ untuk cara poligami

RAHSIA rumah tangga pelakon Amar Asyraf yang dikatakan sudah mempunyai dua isteri dan nyaris berkahwin lagi buat kali ketiga menjadi topik hangat pada minggu lalu. Bagi pelakon Ashraf Muslim yang melayari kehidupan berpoligami, dia berpendapat tiada salah untuk Amar merahsiakan perkahwinan keduanya namun sebagai selebriti aktor itu perlu menghebahkan perkara itu supaya tiada fitnah.

Menurut Ashraf, 38, seorang suami berhak untuk menjalani kehidupan berpoligami sekiranya dia mampu untuk menggalas amanah dan tanggungjawab yang diberikan.

Keluarga bahagia Ashraf Muslim.

“Patutnya Amar kena jumpa saya, mungkin saya boleh beri nasihat. Bagi saya tak salah nak rahsiakan perkahwinan kedua tapi kena ingat sebagai selebriti, ramai di luar sana ingin tahu mengenai keluarga kita.

“Jadi, kalau boleh kita sampaikan kepada masyarakat supaya tidak berlaku fitnah. Nak kahwin berapa pun tak ada masalah, tapi kena lakukan dengan cara yang betul.

“Berpoligami ini tidak salah sekiranya seorang suami itu mampu daripada segi menjaga para isteri, anak-anak dan bijak menguruskan rumah tangga. Paling penting, mampu menggalas amanah yang Allah berikan.

“Kalau rasa-rasanya tak mampu, janganlah buat. Mampu ini banyak maksud antaranya masa, kewangan, kasih sayang dan segalanya,” kata Ashraf kepada mStar.

Berpoligami ini tidak salah sekiranya seorang suami itu mampu dari segi menjaga para isteri, anak-anak dan bijak menguruskan rumah tangga.

Ashraf ditemui di acara Megaklinik Zahran Fun Run Heart For Heart, di Megaklinik Zahran, Seksyen 9, Bandar Baru Bangi, pada Ahad.

Pelakon drama Dia Menantu Rahsia ini berkahwin dengan isteri pertama, Noor Dayana Lokman pada 30 Ogos 2011 kemudiannya mendirikan rumah tangga dengan Wan Sakinah Ahmad Saburi pada 7 Julai 2013.

Hasil perkahwinan dengan kedua-dua isterinya, Ashraf mempunyai empat cahaya mata iaitu Sarah Ashraf, 4, Anas Ashraf, 3, Adam Ashraf 2, dan Safiyyah Ashraf yang kini berusia setahun.

Baru-baru ini, nama Amar Asyraf menjadi sebutan apabila seorang wanita bernama Ellika Azman tampil mendedahkan aktor itu mempunyai dua isteri dan dia nyaris menjadi isteri ketiga.

Ashraf seronok dapat menyertai larian bersama dua isterinya dan anak-anak mereka.

Dalam pada itu, berkongsi mengenai perlibatannya dalam acara larian Megaklinik Zahran, Ashraf memberitahu dia seronok dapat melakukan aktiviti itu bersama seluruh keluarganya buat kali pertama.

“Ini kali pertama saya turut serta acara larian bersama kedua-dua isteri dan anak-anak kami. Walaupun hanya mampu 3 kilometer sahaja dan memang agak mencabar tapi seronok.

“Kedua-dua isteri saya pula memang minat untuk sertai acara sebegini sebab mereka gemar kumpul medal dan saya pun layan saja la,” ujarnya.

Akhirnya isteri kedua Amar Asyraf munculkan diri

ISTERI kedua pelakon Amar Asyraf iaitu Vivy Jeffry akhirnya tampil membuka mulut dan mengaku sudah berkahwin dengan aktor itu beberapa tahun lalu.

Vivy berkata dia menyimpan rahsia itu demi menjaga nama baik Amar selain sedar dengan statusnya sebagai isteri kedua.

“Ya, memang betul saya adalah isteri kedua Amar dan kami juga mempunyai seorang anak lelaki. Selama ini saya simpan tapi benda ini terbongkar juga.

“Apa yang didedahkan wanita sebelum ini semuanya betul. Sebenarnya saya sudah bersedia dengan apa yang akan berlaku selepas ini dan reda dengan perjalanan hidup saya yang disusun Allah.

“Ibu saya selalu cakap, kita jangan buka a1ib suami walaupun dalam keadaan m@arah macam mana pun sebab satu hari nanti mesti akan terbongkar sendiri,” katanya secara eksklusif kepada mStar pada Jumaat.

sumber: mstar 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Pelakon ini yang patut Amar Asyraf ‘berguru’ untuk cara poligami"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*