“Iman Senipis Bawang Kaitkan Semacam Nabi” – Netizen Meny4mpah Dengan Statement Da’i Farhan, Samakan Dengan Kisah Cinta Rasulullah

Baru-baru ini, kec0h tentang kisah rumah tangga Da’i Farhan yang telah menikahi seorang wanita berstatus janda. Netizen beramai-ramai selar tindakan Farhan kerana isteri pertamanya sedang sarat hamil ketika ini.

Selepas viral satu status daripada seorang individu yang membongkarkan cerita rumah tangga mereka, Farhan juga telah membuat kenyataan dari pihaknya di mana menurutnya semua itu adalah f1tn4h.

Sumber: Blog

Terbaru, nama Farhan sekali lagi jadi bualan netizen di internet lepas satu video menceritakan kisah cinta antaranya dan isteri kedua itu.

Lebih membuatkan netizen meluat adalah bila Farhan sendiri mengaku ada 18 orang wanita melamarnya sebelum ini namun dia tolak.

Jujur ustaz cakap, 18 orang perempuan minta nak jadi isteri kedua ustaz.”

Tapi kata Farhan, perempuan ke 19 yang melamarnya adalah isteri keduanya sekarang. Menurutnya, dia tidak mampu menolak kerana di depan Kaabah.

Tapi wanita yang ke-19 ni, ustaz dapat di tanah suci, dapat depan Kaabah. Ustaz takde kekuatan nak tolak.”

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

~ Alhamdulillah slmt tiba di Negeri Bandaraya bersejarah..menikmati suasana disini seketika..siiru ala barakatillah ~ #daifarhantv3 #tripmelaka

A post shared by Da’i Farhan (Official) (@daifarhan) on

Sudahlah netizen meluat dengan kenyataan yang itu, ditambah pula dengan statement Farhan yang berkata pertalian cintanya dengan isteri kedua pula diibaratkan seperti kisah cinta Khadijah dan Nabi SAW.

Tonton video di bawah:

Memang ramai netizen dekat Twitter yang dah melu4t dan meny4mpah dengan Farhan memberi komen tentang kenyataannya itu.

Ada yang kata tidak selayaknya dia digelar ustaz kerana jelas menunjukkan sikapnya sebagai penungg4ng agama. Ada juga yang selar Farhan kerana menunjukkan contoh seolah-olah polig4mi itu berdasarkan n4fsu saja.

Sumber: Twitter

Apalah perasaan isteri pertama bila tengok video ni…

 

Sumber : LobakMerah

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "“Iman Senipis Bawang Kaitkan Semacam Nabi” – Netizen Meny4mpah Dengan Statement Da’i Farhan, Samakan Dengan Kisah Cinta Rasulullah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*