“Beragaklah Dalam ‘Mengec0p’ Pendakwah, Jangan Tambah Miny4k Dalam Ap1” – PU Syed

“Bagi netizen, berag4klah dalam ‘mengec0p’ pend4kwah kerana kita tidak berada di situasi mereka.”

Pencetus Ummah (PU) Syed Mohd Bakri Syed Ishak menerusi Instagram berpesan kepada orang ramai supaya berpada-pada dalam melemp4r tudvhan terhadap Da’i Farhan.

Kredit foto: IG

Dalam satu kemas kini di IGnya, PU Syed menjawab persoalan netizen berhubung hvkvm mencer4ikan isteri yang sedang hamil menerusi aplikasi WhatsApp.

“Tal4k adalah jalan terakhir untuk sesebuah ikatan perkahwinan.

“Tidak ada perkara halal yang dibeenc1 Allah selain daripada t4lak,” tulisnya.

Bagaimanapun, PU Syed menegaskan bahawa dia enggan masuk campur urusan Da’i Farhan.

“Mohon netizen doakan agar sebarang masalah, jangan kita tvburkan lagi minyak ke dalam 4pi. Kadang-kadang, yang kecil boleh jadi m4rak,” katanya memberi peringatan.

 

Kredit foto: IG

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Talak adalah Jalan Terakhir Untuk Sesebuah Ikatan Perkahwinan Tidak ada perkara halal yang dibenci oleh Allah selain daripada talak.” Dan: “Mana-mana wanita yang meminta talak daripada suaminya tanpa sebab yang sepatutnya, maka haram ke atasnya bau syurga.” Apakah punca perceraian itu terjadi? Adakah ianya satu2nya Jalan penyelesaian bagi sesuatu masalah yg hadir dalam rumah tangga? Ambe taknak masuk campur urusan yg telah terjadi, insyaAllah masih boleh diperbaiki, mohon netizen doakan agar apa2 masalah jgn kita taburkan lagi minyak ke dalam api, kadang² yg kecil boleh jd marak. Bagi netizen, beragaklah dlm mengecop pendakwah, kerana kita tidak berada di situasi mereka. PU Syed #AdeAmbeTakut

A post shared by Pencetus Ummah SYED (@pencetusummah_syed) on

Da’i Farhan semalam mengesahkan telah mencer4ikan isteri pertamanya, Fatin dengan t4lak satu menerusi aplikasi Whatsapp.

Nama Da’i berkenaan semakin kerap meniti di bibir warganet apabila dia mended4hkan pernah menolak 18 wanita yang menawarkan diri untuk menjadi isteri keduanya.

Sebelum itu, Da’i Farhan menjadi perhatian dan menerima kec4m4n ramai selepas menik4hi jand4 anak lapan di Makkah beberapa hari lalu yang didakwa tanpa pengetahuan isteri pertama.

 

Kredit foto: IG

Dengarlah nasihat PU Syed. Yang tak berada di tempat mereka yang terbabit, tak perlulah berlebih-lebih melemp4rkan tohm4han. 

Sumber : Cari

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "“Beragaklah Dalam ‘Mengec0p’ Pendakwah, Jangan Tambah Miny4k Dalam Ap1” – PU Syed"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*