Dialog ’18 Kali…Kali Ke 19 Tak Boleh Tolak’ Jadi Bahan Tr0ll

Baru-baru ini kisah mengenai perk4hwinan kedua antara seorang Da’i dengan j4nda anak lapan menjadi satu berita sens4si di internet. Kemudian pelbagai media mula menemuramah Da’i ini untuk mendapatkan kenyataan darinya. Dalam beberapa video, dialog ’18 kali..kali ke 19 tak boleh tol4k’ menjadi antara yang sering digunakan Da’i ini untuk menjelaskan situasinya.

Dialog sebenarnya yang dinyatakan Da’i tersebut adalah seperti berikut:

“Jujur saya kata sudah 18 wanita minta untuk jadi 1steri kedua sepanjang tempoh beberapa tahun perkahwinan saya dengan Fatin (bekas 1steri pertama). Namun semuanya saya t0l4k dengan mudah. Namun wanita yang ke-19 ini membuatkan saya tiada kekuatan untuk men0l4k. MasyaAllah..auranya…”

Dialog 18 dan 19 itu menjadi satu ayat ker4m4t yang telah menarik perhatian ramai. Ini membuatkan beberapa syarikat mengambil kesemp4tan di atas cerita yang tengah h4ngat ini bagi mempromosikan produk mereka.

Syarikat-syarikat ini telah menggunakan ayat ker4m4t ini sebagai tr0ll terhebat 2019! Berikut antara yang kami jumpai di media sosial:

Air Asia

18 kali air asia

Dominos

18 kali dominos

Kementerian Kesihatan Malaysia

18 kali KKM

Secret Recipe

18 kali secret recipe

Laju betul jenama-jenama ini buat kerja ya! Selain dari itu, dialog keramat ini tular di sosial media dengan ramai selebriti turut menggunakannya. Bukan setakat itu sahaja, netizen juga ada menggunakan ayat ini untuk menerangkan sesuatu keadaan mereka.

Sumber: Twitter

Sumber:HCL

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Dialog ’18 Kali…Kali Ke 19 Tak Boleh Tolak’ Jadi Bahan Tr0ll"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*