“Auntie diuji dengan kemewahan” Ini reaksi Nabila Huda Selepas Peringatan ‘Deep’ Puteri Balqis

PELAKON Puteri Balqis sebelum ini pernah meluahkan rasa k3sal dengan kenyataan aktres Nabila Huda apabila mempersoalkan tanggungjawab ibunya Norashikin Mohd Aziz yang membiarkan remaja itu menjual buku di jalanan.

Menerusi Instagramnya menjelaskan ibunya bukanlah seburuk yang disangka aktres berkenaan, malah wanita itu sudah berk0rban segala-galanya untuk membesarkan dan menanggung kos pervbatannya sepanjang dia terlantar saki1t.

Katanya, tindakannya untuk mengikut ibunya menjual buku di sekitar Kuala Lumpur adalah atas kehendak sendiri.

“Puteri sed1h, buat auntie Nabila Huda… Puteri minta jangan persoalkan ibu Puteri laman media bukan untuk itu.

“Kenyataan auntie tentang kenapa biarkan Puteri jalan ke KL jual buku ini jawapannya. Ibu sudah habis puluhan ribu ringgit untuk sel4matkan Puteri, mana saudara? Mana kawan? Mana keluarga?”

“Ibu tak pernah biarkan Puteri bekerja tapi Puteri yang memaksa untuk mengikutnya. Terus terang di KL ibu yang meniaga. Puteri masih ada perasaan kasihan melihat ibu,” ujarnya.

Pada Selasa, Nabila Huda menerusi laman Twitter mempersoalkan tanggungjawab ibu bapa Puteri Balqis yang mampu untuk bekerja menanggung kehidupan remaja itu.

Nabila Enggan Ulas

PELAKON popular Nabila Huda enggan mengulas mengenai kenyataannya di Twitter semalam yang dikaitkan dengan situasi kehidupan dan kesihatan terkini pelakon kanak-kanak, Puteri Balqis Azizi.

Menurut Nabila, dia sekadar menulis pertanyaan yang menjadi tanda tanya buatnya.

“Itu adalah persoalan. Saya tak mahu komen lebih lanjut kerana tak mahu ada sebarang salah faham daripada mana-mana pihak,” katanya kepada Harian Metro.

Memetik tulisannya di Twitter, Nabila tertanya-tanya mengenai tindakan ibu bapa pelakon kanak-kanak itu yang membiarkannya keluar mencari rezeki sedangkan kesihatannya terganggu.

“Persoalannya, kenapa seorang budak yang sakit dibiarkan berjalan satu KL untuk sara hidup sedangkan ibu bapa dia mempunyai kaki dan tangan yang sempurna?

“Kenapa seorang budak kena ikat perut sedangkan ibu dan bapanya mempunyai kemampuan untuk berjalan, bercakap dengan sempurna?” tulisnya di Twitter.

Di akaun media sosial itu juga, Nabila menjawab pertanyaan warganet yang mempersoal mengenai bantuan daripada orang sekeliling kepada Balqis.

“Kami sentiasa ada, sedia membantu dan pernah membantu. Sangat membantu. Kami manusia, bukan semua. Dia bukan gula, dia adalah anak dari syurga. Semua sayang dan sentiasa bantu,” katanya.

Menutup tulisannya di Twitter, Nabila turut menyentuh mengenai perceraian.

“Perceraian bukan alasan atau penyelesaian. Persoalannya, sanggupkah membiarkan anak yang sakit mencari rezeki? Dari tadi, itu persoalan saya,” tulisnya.

Ramai Tertanya-Tanya Mana Pergi Ayah Puteri Balqis, Ini Reaksi Padu Nabila Huda

Sejak hujung minggu baru-baru ini, kisah tentang pelakon cilik Puteri Balqis mendapat perhatian ramai netizen selepas dia muncul dalam rancangan Bersamamu di TV3.

Dalam rancangan itu, Balqis kongsikan keper1tan hidup yang dilaluinya hingga terpaksa ikat perut dan kini dia giat berjalan di sekitar Kuala Lumpur menjual buku bersama ibunya demi kelangsungan hidup.

Kadang-kadang kena ikat perut sebab kesemp1tan wang

Menurut perkongsian Balqis, dia dan ibunya terpaksa berl4par kerana kekangan wang yang dihadapi mereka. Namun, ianya tidak menjadi penghalang untuk mereka tetap meneruskan penjualan buku puisi yang ditulis oleh Balqis sendiri.

Kadang-kadang tu, pernah 1kat perut sebab tak ada makanan, tapi tak adalah sampai seminggu.”

Nabila Huda s1mpati, harap netizen terus bagi kata-kata semangat

Nabila Huda atau lebih mesra dipanggil Abil adalah antara salah seorang selebriti yang turut menzahirkan rasa s1mpatinya terhadap apa yang terjadi kepada Balqis.

Menurut Berita Harian, dua tahun lepas Abil bersama Sharifah Sakinah dan Jihan Muse telah mengadakan jualan barangan terpakai bagi membantu Balqis namun mereka kini sudah agak lama tidak berhubungan dengannya.

Kami berjaya mengumpul RM2,500 dan diserahkan kepada Balqis secara berperingkat. Kami tidak serahkan secara penuh kerana mahu memastikan Balqis ada wang setiap bulan.”

Tapi, mana ayah Balqis?

Bagaimanapun, melalui Twitter hari ini Abil ada mempersoalkan sesuatu yang bermain di fikirannya tentang Balqis yang terpaksa berjalan di Kuala Lumpur untuk sara h1dup.

Abil tertanya-tanya mengapa bukan kedua ibu bapa Balqis yang mencari kerja memandangkan mereka ada kemampuan berjalan dan bercakap dengan sempurna?

Persoalannya,kenapa seorang budak yang ada canc3r,Di biarkan berjalan satu KL Untuk sara h1dup sedangkan ibu bapa Dia mempunyai kaki dan tangan yang sempurna?Kenapa seorang budak kena 1kat perut,sedangkan ibu Dan bapanya mempunyai kemampuan Untuk berjalan,bercakap dgn sempurna?

Netizen bagi pendapat masing-masing

Ramai jugalah yang setuju dengan Nabila Huda sebab mereka pun tertanya-tanya tentang benda yang sama, kenapa Balqis yang strvggle untuk sara h1dup?

Sanggup kah anda,membiarkan seorang budak mengidap canc3r Untuk berjalan satu KL Untuk cari rezeki,pernah ikat perut 3 hari,sedangkan diri Ini sempurna mempunyai kaki Dan tangan Untuk bergerak? Sanggup kah anda?

Ada juga yang tertanya kenapa Balqis tak sekolah dan kenapa tak follow up raw4tan di hospital kerajaan saja memandangkan ianya lebih murah.

Kisah Balqis mula mencuri perhatian ramai selepas melihat mengenai kehidupannya yang kini hanya berdua bersama ibunya, Norashikin Mohd Aziz selepas kedua orang tuanya berp1sah sejak empat tahun lalu. Norashikin bagaimanapun g4gal dihubungi.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber : Duniadanakhirat.com

 

 

Apa Kata Anda?

1 Comment on "“Auntie diuji dengan kemewahan” Ini reaksi Nabila Huda Selepas Peringatan ‘Deep’ Puteri Balqis"

  1. Aisha Natasha abdullah | January 23, 2020 at 8:55 am | Reply

    Nabila mengatakan dari hati seorg in Dan yg memahami saja yg bersetuju..saya sebagai ibu pun terfikir mcmana seorg ibu membiar Kan seorg anak yg sakit utk mencari rezeki sdg Kan bila seeor nyamuk pun mengigit kulit anak akan menyebab Kan Kita risau ini kan pull anak yg tidak sihat d biarkan berjalan seluruh kl..trimakasih nabilahuda mengingat Kan ibu ibu yg kdg kdg terlupa…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*