“Semua lauk arw@h nak… ali dah masakkan” – Ali Puteh Tunaikan Permintaan Abam, Masak Gulai Siput Sedut Di Kenduri TahIil Arw@h

Bagaikan tak percaya, sudah 4 hari Abam Bocey atau nama penuhnya, Syed Umar Mokhtar telah meninggalkan kita semua.

Sebelum pemergian Abam, arw4h ada menyampaikan hasrat terakhir kepada kakaknya, Sharifah Norwahidah untuk mengadakan majlis makan-makan dengan family lepas beberapa hari tak ada selera untuk makan sebab dem4m.

Nak masak gulai siput sedut buat keluarga 

Menerusi temubual bersama MGTV di Youtube, Sharifah Norwahidah memberitahu bahawa arw4h sudahpun membeli 5 kg siput sedut dan sotong untuk majlis makan-makan ni. Tapi semuanya tinggal kenangan je lepas arw4h men1nggal pada Isnin lalu.

Skip ke minit 14:38 untuk dengar cerita kakak arw4h Abam. 

 

Ali Puteh masak semua juadah kegemaran Abam

Disebabkan permintaan tersebut, Ali Puteh yang juga adik kepada arw4h Abam telah memasak semua juadah yang dimahukan abangnya semasa majlis tahlil yang berlangsung di rumah mereka.

Perkara ni juga seakan-akan menunaikan permintaan Abam yang mahu membuat majlis makan-makan buat keluarga tetapi tidak kesampaian setelah ‘pergi’ terlebih dahulu.

Majlis kenduri tahIil ini juga dihadiri bukan saja ahli keluarga tetapi sahabat handai termasuklah Achey dan Fad yang baru pulang daripada Jepun.

Alhamdulillah… tertunai jugak impian Abam ye. Bagi yang merindui pelawak ni, marilah kita sedekahkah Al-Fatihah buatnya. 

Kredit: Lobak Merah

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "“Semua lauk arw@h nak… ali dah masakkan” – Ali Puteh Tunaikan Permintaan Abam, Masak Gulai Siput Sedut Di Kenduri TahIil Arw@h"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*