“Pelajar Lelaki Menang!s Teresak2,” Gara2 Slmpat! Keadaan Peminta Sed3kah

Tatkala orang lain duduk senang lelang dan berehat di kediaman yang selesa, terdapat segelintir insan yang tidak mampu rasai semua ini. Golongan ini harus mengerah kudrat mereka lebih daripada orang lain demi mendapatkan rezeki dan sesuap nasi.

Kadang-kala, ada sebilangan daripada masyarakat yang sangat simpati dengan nasib yang menimpa golongan yang tidak bernasib baik ini. Pelbagai bantuan dan juga pertolongan yang diberikan untuk golongan ini untuk mereka bersemangat untuk meneruskan hidup.

Menurut satu perkongsian oleh Ahmad Firdaus Hashim di Facebook, gelagat seorang pelajar lelaki telah menjentik mata hatinya sebagai orang dewasa.  Kejadian ini telah berlaku di sebuah kedai makan yang terlatak di bandar Kuantan.

Rupa-rupanya, pelajar lelaki yang dikenali sebagai Erfan tersebut menangis gara-gara simpati dengan keadaan pakcik p3minta sed3kah tersebut.

Disebabkan remaja berkenaan jugalah, kawan-kawan yang lain turut memberikan sedikit sumbangan dan membelikan makanan kepada pakcik tersebut

Ters3ntuh dengan keperibadiannya yang lembut hati, pengguna Facebook dilihat memuji dan mengagumi sifat yang ditonjolkan oleh Erfan ini.

Walaupun sekecil pertolongan yang diberikan, ia mungkin memberi seribu makna kepada si penerima. Jadikanlah perkara ini sebagai satu inspirasi untuk sentiasa menolong orang yang memerlukan tanpa sebarang andaian.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Tube Viral

Jom Like Page Kami Juga di Facebook Tube Viral Press

Sumber: Facebook. / rosemerah

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "“Pelajar Lelaki Menang!s Teresak2,” Gara2 Slmpat! Keadaan Peminta Sed3kah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*