Rakyat Malaysia Kongsi Pengalaman ‘Lockdown’ Di Mekah, Ibu Sudah Men1nggal Dunia

Sebelum ini, pengacara popular tanah air, Datuk Aznil Haji Nawawi pernah membuat satu panggilan video bersama seorang wanita rakyat Malaysia yang terkandas di Tanah Suci Mekah sejak 26 Februari yang lalu. Wanita tersebut dikenali sebagai Nisah.

Menurut Nisah, dia tidak dapat pulang semula ke tanah air kerana ibunya yang berusia 71 tahun k0ma di hospital. Di samping itu, ibunya turut menghidap beberapa peny4kit lain seperti kencing manis, m4salah buah pinggang dan masalah s3mput. Terbaru, Pak Nil memaklumkan bahawa ibu Nisah telah men1nggal dunia.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ingat pada kisah Pn Nisah yg terkandas di Tanah Suci Mekah kerana ibunya koma? Sebelum ini #paknil paparkan kisah ibu bernama Rokiah ini mula sedar dan menggembirakan keluarganya. Namun semalam hari Jumaat 3 April jam 530ptg, mendapat perkhabaran ibu Pn Nisah ini kembali ke pangkuan Illahi. Tidakkah kita mencemburui pemergian beliau? Meninggal di tanah suci pada hari Jumaat. AlFatihah (dibaca)

A post shared by Datuk Aznil Hj Nawawi (@aznilnawawihm) on

Menerusi Instagram Pak Nil, dia memberitahu bahawa ibu kepada Nisah iaitu Puan Rokiah telah men1nggal dunia di Tanah Suci pada 3 April lalu iaitu hari Jumaat. Jika sebelum ini, Pak Nil memapaparkan kisah wanita itu mula sedar dan keluarganya sudah kembali gembira.

Namun, siapa sangka kegembiraan tersebut hanya seketika kerana insan tersebut telah pulang ke pangkuan Ilahi. Pada masa yang sama, Pak Nil menyifatkan pem3rgian ibu Nisah sebagai pemergian paling dicemburui ramai.

Kematian Yang Sangat Dicemburui.

Nisah yang pergi menunaikan umrah bersama ibu dan ibu mertuanya itu berada di Madinah sejak 26 Februari sebelum ke Mekah pada 1 Mac. Tambahnya, mereka dijangka pulang ke Malaysia pada 7 Mac. Rata-rata netizen yang merupakan pengikut Instagram Pak Nil mengucapkan salam takziah buat Nisah dan keluarganya.

Video: Instagram Aznil Haji Nawawi

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Tube Viral

Jom Like Page Kami Juga di Facebook Tube Viral Press

Sumber : OHbulan

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Rakyat Malaysia Kongsi Pengalaman ‘Lockdown’ Di Mekah, Ibu Sudah Men1nggal Dunia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*