Saya dengan rendah hati memohon maaf

PELAKON Reza Hasbi mengakui menyesal dan memohon maaf atas tindakannya memuat naik video pertelingkahan antara dia dan pengawal kes3elamatan Hospital Sungai Buloh di Instagram pada 16 Julai lalu.

Reza atau nama sebenarnya Mohamad Ridzuan Hasbullah, 30, berkata dia tidak sepatutnya menularkan video tersebut memandangkan pihak pengawal keselamatan dan hospi1tal sudah membuat permohonan maaf kepadanya.

“Kalau boleh saya nak selesaikan masalah ini dengan cara baik supaya tiada mana-mana pihak tersi1nggung. Saya akui memang salah saya viralkan video itu sedangkan mereka sudah mohon maaf kepada saya.

“Jadi, saya dengan rendah hati memohon maaf kepada pengawal keselamatan itu serta pihak hospi1tal dan harap dengan permohonan maaf ini semuanya selesai,” katanya kepada mStar.

Reza bertindak merakam video pengawal keselamatan menengki1ngnya dan memuat naik di Instagram.

Reza diminta mengulas mengenai video dia membuat permohonan maaf secara terbuka kepada pengawal keselamatan bernama Ag Mohd Noh Ag Samat dan Hospital Sungai Buloh yang dimuat naik di Instagramnya pada Isnin.

Sebelum ini, pelakon drama Dia Menantu Rahsia itu memuat naik video rakaman perteli1ngkahan antara dia dan pengawal keselamatan di laman sosialnya menarik perhatian netizen.

Rata-rata netizen turut mempertikaikan tindakan Reza merakam dan memuat naik video tersebut sedangkan dia sudah membuat laporan poliis terhadap pengawal tersebut.

Ins1iden tersebut difahamkan berlaku pada malam Isnin, 15 Julai lalu.

Dalam pada itu, Reza memberitahu punca perga@duhan tersebut berlaku disebabkan dia ber3ang dengan teguran ka@sar pengawal keselamatan yang memintanya untuk meletakkan kenderaannya di tempat letak kereta yang disediakan.

Isteri Gugur

Menurut Reza, dia mengakui kesi1lapannya meletakkan kereta di kawasan larangan disebabkan bergegas ingin melihat isteri yang berada di wad ke3cemasan akibat mengalami kegvuguran.

Saya dengan rendah hati memohon maaf kepada pengawal keselamatan itu serta pihak hospital dan harap dengan permohonan maaf ini semuanya selesai.

“Memang salah saya sebab letak kereta di kawasan terlarang tapi ketika itu saya dalam keadaan ke3lam kabut sebab isteri di wad kece3masan akibat mengalami penda@rahan ter3uk dan kegvuguran.

“Dalam keadaan saya nak cepat tiba-tiba ada pengawal keselamatan datang, minta ubah kereta dan saya bertegas la. Berlaku provokasi sehingga menyebabkan perteli1ngkaran antara kami.

“Kesilapan saya lagi apabila saya viralkan i1nsiden tersebut dengan merakam video dan memuat naik di Instagram saya,” ujarnya.

Untuk rekod, isteri kepada pelakon drama Dia Menantu Rahsia ini iaitu Rosedarlila mengalami keguvguran anak ketiga mereka ketika kandungan sudah mencecah 10 minggu.

Pasangan itu mendirikan rumah tangga pada 21 Februari 2015 dan dikurniakan dua cahaya mata lelaki iaitu Muhamad Risqi Danial, 2, dan Muhamad Rafie Dayan yang kini berusia lima bulan.

Biodata Dan Latar Belakang Pelakon Reza Hasbi

1. Nama penuhnya, Muhamad Ridzuan Hasbullah.

2. Dikenali sebagai Reza Hasbi.

3. Berusia 30 tahun.

4. Berasal dari Kuala Kangsar, Perak.

5. Kediamannya terletak di Kuala Lumpur.

6. Merupakan pelakon yang mula aktif dalam dunia hiburan sejak tahun 2009.

7. Antara drama dibintanginya seperti Dia Menantu Rahsia, Maaf Jika Aku Tak Sempurna, Ilaika Yusuf 2, Keluarga K.A.M.I.L, Mek Gyver 2, Yes Sir Nak Pergi Mana, Padamu Aku Bersujud, Oh! My Prince, Sejadah Untuk Dia dan Saka Sisters. Juga telefilem Haji Gugel dan Haloba.

8. Pembabitannya di layar perak bermula menerusi filem Showdown The Movie yang turut menampilkan beberapa pelakon terkenal seperti Iedil Putra, Izara Aishah, Jehan Shukri, Ben Laden, Azad Jazmin, Ammar Alfian, Maria Farida dan Esma Daniel. Selain itu, beliau turut membintangi filem Ratu Kala Jengking arahan sutradara Bade Azmi, terbitan produksi A. Aida Productions Sdn Bhd.

Fakta Menarik

Bakatnya dikesan daripada rancangan realiti Pilih Kasih. Menerusi program yang mencungkil bakat lakonan drama pentas teater anjuran pelakon Rosyam Nor itu, beliau diangkat sebagai naib juara musim pertama.
Mempunyai asas dalam beberapa jenis tarian moden.
Perkahwinan dengan isterinya, Reza Rosedarlila sehingga kini dikurniakan dua orang anak lelaki iaitu Muhammad Rifqi Danial dan Muhammad Rafie Daiyan.
Akaun laman sosialnya yang menggunakan nama @reza.hasbi sudahpun mengumpul lebih 25,000 pengikut.

P/S: Semoga urusan Reza dipermudahkan. Pelbagai duugaan yang beliau hadapi tahun ini, dari isu tiada job berlakon, sehinggalah dia terpaksa membuat kerja-kerja kampung dan memohon zakat bagi menyara keluaraga

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami 

sumber: mstar , iluminasi.com

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Saya dengan rendah hati memohon maaf"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*