Selama Ini TMJ Tidak Pernah Menemaninya Ketika Melahirkan Ketiga-Tiga Anaknya. Che Puan Khaleeda Dedah Sebabnya Kenapa

Isteri Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim, Che Puan Khaleeda Bustamam mendedahkan suaminya tidak pernah ada bersama ketika dia bertarrung melahirkan ketiga-tiga anaknya.

Gemuruh darrah

Menurut Che Puan Khaleeda, beliau sendiri tidak mahu TMJ ada bersamanya di dalam dewan bersalin kerana suaminya akan gemuruh bila melihat darrah yang banyak.

Katanya lagi, dia sangat mementingkan suasana yang tenang ketika proses bersalin.

Namun, Che Puan Khaleeda mendedahkan TMJ merupakan seorang suami yang sangat baik, penyayang dan memahami.

“Saya yang tak nak dia (TMJ) ada dalam bilik bersama semasa saya melahirkan anak-anak saya.

“Dia akan berasa sangat gemurruh dan tidak tenang apabila melihat darrah yang banyak ketika proses bersalin.

“Saya sangat particular dengan ‘calm energy’ yang ada bersama saya ketika proses melahirkan anak-anak saya.

Print

“Tapi saya boleh kata TMJ seorang suami yang sangat ‘supportive’, penyayang dan memahami,” katanya.

Che Puan berkongsi perkara tersebut selepas menjawab soalan pengikutnya yang bertanya ketika sesi soal jawab di Instagram Story (IGs)

Menerusi sesi tersebut Che Puan menjawab banyak soalan dari pengikutnya mengenai proses kehamilannya serta berpantang

Che Puan baharu sahaja melahirkan seorang putera pada 17 Julai lalu.

TMJ selamat diijab kabul dengan Che Puan Khaleeda di Istana Bukit Serene di sini pada 24 Oktober 2014.

Pada 25 Jun 2016, pasangan diraja itu telah dikurniakan seorang puteri sulung yang diberi nama Tunku Kalsom Aminah Sofiah.

Setahun kemudian, pasangan diraja itu dikurniakan seorang putera, Tunku Iskandar Abdul Jalil Abu Bakar Ibrahim pada 14 Oktober 2017

Sebelum ini: Kerabat diraja bersalin di hospital kerajaan, Che Puan Khaleeda mendapat pujian rakyat

isterinya Che Puan Khaleeda Bustamam yang bersalin di Hospital Sultanah Aminah (HSA), Johor Bahru sudah dibenarkan pulang ke kediaman bagi menjalani sesi berpantang.

Menerusi laman Instagram, Che Puan Khaleeda menzahirkan ucapan terima kasih kepada doktor dan kakitangan hospital yang terlibat dalam melancarkan proses kelahiran tersebut.

“Thank you to all the staff at HSA, my amazing obstetrician Dr Ravi, the paediiatricians, my incredible douIa and everyone who was involved,” katanya.

Walau bagaimanapun, terdapat segelintir netizen memuji tindakan pasangan diraja berkenaan yang memilih untuk bersalin di hospital kerajaan berbanding di swasta bagi melahirkan cahaya ketiga itu.

Pasangan diraja yang disatukan pada 2014 sebelum ini dikurniakan puteri dan putera iaitu Tunku Khalsom Aminah Sofiah serta Tunku Iskandar Abdul Jalil Abu Bakar Ibrahim Tunku Ismail.

Pada 2018, Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar berkenan melantik Tunku Iskandar Abdul Jalil Abu Bakar Ibrahim sebagai Raja Muda Johor.

Pemasyhuran itu diumumkan Sultan Ibrahim pada majlis Istiadat sempena Hari Keputeraan Baginda yang ke-60, di Istana Besar, Johor Bahru.
Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/article/38241/BERITA/Nasional/TMJ-Che-Puan-Khaleeda-sambut-putera-kedua-cahaya-mata-ketiga
© 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf

Pasangan itu bernikah pada 2014 dan dikurniakan puteri dan putera iaitu Tunku Khalsom Aminah Sofiah serta Tunku Iskandar Abdul Jalil Abu Bakar Ibrahim Tunku Ismail.

Sumber : Ismail Ibrahim , Khaleeda Bustamam, Astrogmpak

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Selama Ini TMJ Tidak Pernah Menemaninya Ketika Melahirkan Ketiga-Tiga Anaknya. Che Puan Khaleeda Dedah Sebabnya Kenapa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*