Suami baru je meninggaI dunia selang beberapa jam selepas itu, Isteri pula tiada

@jal, m@ut ketentuan Allah. Tiada seorang pun dari kita tahu dengan pasti bila @jal akan menjemput. Adakah pengakhiran yang baik buat kita? Tular di media sosial mengenai kisah suami isteri yang pergi dalam masa yang sama 

Siapa sangka, suami isteri ini dipaporkan telah menghadap Illahi pada hari yang sama selang beberapa jam. Kisah cinta abadi bukan sekadar khayalan apabila sepasang suami isteri lanjut usia di Kabupaten Jeneponto, Sulawesi Selatan dilaporkan meninggaI dunia pada waktu hampir sama pada Ahad lalu.

Sering kali kita dengar ungkapan “sehidup semaati” diluahkan oleh pasangan yang sedang hangat bercinta, namun tidak semua pasangan berpeluang ‘melakukannya’.

Ianya mungkin biasa kita dengar apabila satu-satu pasangan meninggaI dunia akibat kemaIangan dan sebagainya.

Akan tetapi, tidak bagi satu pasangan suami isteri yang berasal dari Kabupaten Jeneponto, Sulawesi Selatan apabila meninggal dunia selang beberapa jam ini.

Tribunnews melaporkan, kisah pilu berkenaan dikongsi oleh seorang pemilik akaun Facebook, Bidan WhanyRannu semalam sebelum ia menjadi tular di media sosial.

Menurutnya, warga emas terbabit, Maimunnah Yunus disahkan meninggal dunia pada jam 1.30 petang Ahad manakala suaminya, Batry Selkam turut meninggaI selang 12 jam selepas itu.

Hantaran yang dibuat oleh pemilik akaun Facebook itu mendapat perhatian hingga ia dikongsi sebanyak 4,700 kali.

p/s: Semoga aarwah ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Semoga syurga buat mereka. Inilah contoh cinta sehivp, s3mati hingga ke syurga, insyaAllah

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami 

Sumber : HarianMetro

 

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Suami baru je meninggaI dunia selang beberapa jam selepas itu, Isteri pula tiada"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*