M4ngsa langgar, Bapa mentua dedah perangai sebenar menantunya

JIKA benar berlaku perga@duhan, tidak perlu hingga mer@agut nya@wa” kata Mohd Rohzan Ramlee, 57, bapa mentua Syed Muhammad Danial Syed Syakir, 29.

Syed Muhammad Danial meni1nggal duni1a selepas dilanggar kereta dipandu seorang lelaki di KM293.5 Lebuhraya Kuala Lumpur-Seremban berhampiran susur keluar Bangi, semalam.

Dalam kejadian 1.40 tengah hari itu, Syed Muhammad Danial disahkan meni1nggal duvnia ketika menerima rawatan di Nilai Medical Centre.

Mohd Rozhan Ramlee berkata, dia dimaklumkan berita mengenai keja@dian menimpa menantunya itu melalui anak bongsu, Zafri Amir, 19, selepas dimaklumkan oleh rakannya yang kebetulan lalu di lokasi kejadian kira-kira 2 petang, semalam.

“Sebaik menerima berita itu, saya bersama anak bergegas dari rumah di Bukit Mahkota ke lokasi untuk melihat keadaan menantu.

“Zafri yang tiba dulu di lokasi kemudian membawa abang iparnya ke kli1nik kesihatan berhampiran menaiki kereta orang awam sebelum dibawa ke Nilai Medical Centre selepas mendapati klinik berkenaan tutup,” katanya ketika ditemui di Jabatan Perubatan Fore3nsik Hospital Serdang, hari ini.

Mohd Rozhan berkata, dia yang tiba bersama isteri mangsa, Qistina Ayu Rozhan, 28, di lokasi lima minit kemudian mendapati bahagian belakang kereta dipandu menantunya itu ke3mek.

“Jika dilihat pada keros@akan kereta menantu, tidak ada keros@akan ketara dan saya beranggapan dia mungkin hanya ced3era ringan.

“Namun, sebaik tiba di Nilai Medical Centre, menantu disahkan meni1nggal dunia kerana kece3deraan pa@rah di kepala dan dalaman.

“Saya amat terke3jut dengan perkhabaran itu kerana tidak menyangka dia meni1nggal dunia dalam keja@dian itu tanpa menyedari apa yang benar-benar berlaku kepadanya,” katanya.

Katanya, dia mengakui ahli keluarga menerima pelbagai spekuvlasi berkaitan keja@dian menimpa menantunya itu berikutan penyebaran status serta video yang dimuat naik di media sosial sejak semalam.

“Saya ada dengar pelbagai versi mengenai kej@adian itu. Namun, kita sendiri tidak mengetahui apa yang berlaku. Jika benar seperti yang dikata (perga@duhan), tidak perlu sehingga mer@agut ny@awa.

Sikap menantu

“Sebagai bapa mentuanya, menantu seorang yang baik dan hormat pada orang tua. Saya sama sekali tidak menyangka keja@dian ini menyebabkan cucu saya kehi1langan bapa dalam sekelip mata.

“Menantu seorang anak yang taat kerana setiap hujung minggu dia akan membawa isteri dan anaknya ke rumah ibunya di Shah Alam.

“Jika diikutkan perancangan, mereka sekeluarga mahu menyambut Aidiladha di rumah ibunya ,” katanya yang berazam untuk membesarkan cucunya.

Adi Ipar buka mulut

Zafri Amir ketika menceritakan semula kejadian itu berkata, abang iparnya ditemui dalam keadaan separuh sedar di tepi laluan berkenaan.

“Saya kemudian bergegas membawanya menaiki kereta orang awam yang berada di lokasi untuk ke klinik berhampiran.

“Apa yang saya lihat pada abang ipar ketika itu adalah ke3san le3bam di kepala serta perutnya.

“Sepanjang perjalanan ke klinik berhampiran, dia dalam keadaan separuh sedar.

“Bagaimanapun, sebaik tiba di Nilai Medical Centre, dia sudah tidak sedarkan diri sebelum dibawa ke Unit Kec3emasan.

“Pihak doktor yang merawatnya kemudian memaklumkan dia sudah meni1nggal dunia ketika sedang dir@awat,” katanya.

Sementara itu, isteri mangsa dilihat menangis teresak-esak sambil mendukung anak tunggal mereka, Syarifah Dian Syed Muhammad Danial berusia empat bulan ketika menunggu proses laporan be3dah si1asat.

Usaha wartawan untuk mendapatkan komen mengenai keja@dian menimpa suaminya yang bekerja sebagai pengurus bank gagal apabila dia tidak mahu ditemu bual dan minta diberi ruang.

Je3nazah m@angsa akan dikebumikan di Tanah Perkuvburan Islam Bukit Mahkota, Bangi selepas proses be3dah siasat yang bermula jam 10 pagi selesai kira-kira 3 petang tadi.

Air mata Qistina iringi pemergian suami

Je3nazah Syed Muhammad Danial selamat dikebuvmikan di Tanah Perkuburan Islam Bandar Bukit Mahkota, Bangi, 4.45 petang.

Terdahulu, je3nazah Syed Muhammad Danial dibawa ke Masjid At Taqwa di Bandar Bukit Mahkota, Bangi, untuk disembahyangkan sebaik selesai proses be3dah si1asat di Jabatan Perubatan For3ensik Hospital Serdang kira-kira 3 petang tadi.

Lebih 100 individu terdiri daripada ahli keluarga, saudara-mara serta kenalan Syed Muhammad Danial hadir di tanah perkvuburan berkenaan.

Isteri m@angsa, Qistina Ayu Rozhan, 28, dilihat tidak dapat menahan sebak ketika menyiram air ke puvsara suaminya sebelum ditenangkan bapanya, Mohd Rohzan Ramlee, 57.

“Paksu Janji Akan Jaga Awak Macam Baba Jaga”

Kuala Lumpur, 11 Ogos- “Paksu janji, paksu akan jaga awak dengan baik Sharifah Dian Malika binti Syed Muhammad Danial, paksu akan sentiasa ada untuk awak macam mana baba ada untuk awak,” demikian luahan adik ipar m@angsa yang m@aut dalam perg3elutan di Lebuhraya Plus KL-Seremban, Syed Muhammad Danial, 29.

Zafri Amier melalui akaun media sosial miliknya meluahkan rasa kehilangan atas pemergian Danial yang disifatkan sebagai seorang yang prihatin terhadap keluarga.

“Masih rasa seperti ini semua mimpi buruk. Saya sangat rindukan abang Dan. Abang dalam perjalanan balik bawakan kami piza, tapi tuhan lebih sayangkan abang. Berehatlah dengan tenang, abang. Saya sayang abang,” katanya.

Katanya, arwah sering mengutamakan keluarga dan menjaga orang lain lebih dari diri sendiri.

“Tak pernah rasa sekosong ini dalam hidup,” luahnya.

p/s: Semoga @rwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman

Apa kata anda? Kkongsikan bersama kami

sumber: hmetro

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "M4ngsa langgar, Bapa mentua dedah perangai sebenar menantunya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*