Pemandu ini tampil dedah video sebelum Syed Muhammad Danial dilangg4ar

Hari ini masih kecoh mengenai kejadian kemalangan jalan raya dimana lelaki cina  bun*h pemandu melayu. Pelbagai cerita yang kita dengar. Viral di facebook lelaki cina tersebut mengeluarkan kayu baseball dan memukul lelaki melayu tersebut hingga meninggal

namun dalam laporan polis lain pula kisahnya. Ia seolah-olah mengambarkan lelaki melayu tersebut yang memulakan dahulu berikut petikan laporan polis yang dibuat

LAPORAN POLIS PUNCA KEM4TIAN

Untuk makluman Ydh Tuan

INI PULA VIDEO TERBARU YANG DIKONGSIKAN OLEH SAKSI

Video

Video ni pendek je… tapi mungkin dapat banyak membantu polis dalam siasatan kes road rage yang menyebabkan kem*tian Syed Danial (baju biru petak) semalam. Terutamanya brader berbaju putih yang berada di sana untuk menenangkan keadaan, dia boleh menjadi saksi utama. Tolong jangan ada komen racist ya~!!

Ini tindakan yang dikenakan terhadap pasangan suami isteri

Svspek kes pergadvhan hingga menyebabkan kem4tian di Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) berhampiran Bandar Baru Bangi pada Sabtu ditahan selama tujuh hari bermula hari ini.

Reman tujuh hari

Penahanan svspek berusia 40an dan isterinya 30an itu dibuat bagi membantu sias4tan di bawah Seksyen 302 Kanun Kesksaan kerana membvnuh yang membawa hukvman matti mandat0ri jika sabbit kesaIahan.

Dalam kejadian itu, seorang lelaki meninggaI dunia dipercayai dirempvh ekoran kemaIangan keciI membabitkan dua kenderaan.

Penahanan svspek berusia 40an dan isterinya 30an itu dibuat bagi membantu si4satan di bawah Seksyen 302 Kanun Kesksaan kerana membvnuh.

Penahanan svspek berusia 40an dan isterinya 30an itu dibuat bagi membantu sias4tan di bawah Seksyen 302 Kanun Kesksaan kerana membvnuh.

Menurut Ketua Jabatan Si4satan Jenyah Selangor, Senior Asisten Komisioner Fadzil Ahmat, kejadian itu tercetvs daripada kemaIangan keciI selepas Tol Sungai Besi arah selatan apabila mangs4 yang berusia 29 tahun terIanggar kereta svspek, kira-kira jam 1.40 petang, Sabtu.

Ekoran kejadian, berlaku kejar-mengejar dan cab4r-mencabbar sehinggalah mereka berhenti di persimpangan Bandar Baru Bangi.

“Berlaku pergadvhan di antara svspek dan m4ngsa. Ketika kejadian, beberapa pemandu lain turut memberhentikan kenderaan untuk mententeramkan mereka.

“Keduanya kembali ke kenderaan masing-masing, namun mangs4 yang tidak berpuas hati keluar daripada kereta dengan membawa sebatang kayu besbol dan terus memukuI bahagian depan kereta svspek,” kata Fadzil dalam satu kenyataan, pada Ahad.

Mengulas lanjut, Fadzil berkata keadaan itu telah menyebabkan svspek memandu dalam keadaan tergesa-gesa dan terIanggar mangs4.

“Mangs4 yang terseppit di antara kereta svspek dan penghadang jalan seterusnya dibawa ke Nilai Medical Centre namun meninggaI dunia ketika menerima rawatan.

“Motif kejadian adalah kerana kemaIangan jalan raya, bukannya isu perkavman seperti yang ditularkan,” katanya lagi.

sumber: Cik RosHani, AstroAwani

 

 

 

Apa Kata Anda?

3 Comments on "Pemandu ini tampil dedah video sebelum Syed Muhammad Danial dilangg4ar"

  1. Kalau dia langgar kerana mempertahankan diri, mengapa dia sudah langgar hingga mangsa lembik, tetapi masih lagi tarik mangsa dan marah? Tiada perikemanusiaan. Sepatutnya dia rasa bersalah dan terkejut. Tanda mmg dia niat utk cederakan mangsa

  2. Muka arwah ni muka org baik baik, nmpk lmbut. Moga rohnya bsama org org yg beriman dan mdpt rahmatNya. Moga proses pengadilan bjalan lancar

  3. Arwah seorang Hafiz , bila tahu rasa bersalah dia angkat tangan to day sorry, Tapi China ni kejar dia sampai Bangi, kalau Arwah dah tak mahu panjang kan cerita, yang samseng ni plk kejar dan langgar kereta Arwah.
    Dia mau langgar saya. Belum langgar
    .. dasar samseng

Leave a comment

Your email address will not be published.


*