Nora Anne: Polis dedah akan buat post-morteem ini

SEREMBAN – Polis akan membuat post-morte3m operasi mencari dan menye3lamat (SAR) remaja warga Ireland, Nora Anne Quoirin, 15, setelah si1asatan kesnya selesai.

Ketua Polis Negeri Sembilan, Datuk Mohamad Mat Yusop berkata, demikian ketika ditanya mengenai sama ada kes Nora Anne telah ditutup selepas pen3emuan ma@yatnya.

Remaja istimewa itu dilaporkan hilang oleh keluarganya pada 4 Ogos, sehari selepas keluarga itu mendaftar masuk untuk percutian dua minggu di resort The Dusun, Pantai, Negeri Sembilan kira-kira 60 kilometer dari sini.

Mayat remaja itu ditemukan selepas 10 hari dilapor hilang, oleh pasukan sukarelawan yang menyertai operasi SAR, berkeadaan tidak berp@akaian berhampiran anak sungai di kawasan berlurah.

Lokasi penemuan itu sekitar 2.5 km dari resort ia dilapor hilang, kawasan yang terletak dalam radius pencarian yang sebelumnya telah beberapa kali dilalui oleh kumpulan anggota (SAR). – Bernama

Bedah siasat kedua Nora Anne di luar negara

POLIS mengesahkan tidak menerima sebarang permintaan mahupun dimaklumkan mengenai be3dah siasat kedua terhadap ma@yat Nora Anne Quoirin daripada mana-mana pihak.

Ketua Polis Negeri Sembilan, Datuk Mohamad Mat Yusop berkata, sehingga kini Polis Diraja Malaysia (PDRM) tidak dimaklumkan untuk proses berkenaan selepas be3dah siasat pertama selesai, 14 Ogos lalu.

“Kami tiada maklumat atau dimaklumkan mengenai perkara itu (be3dah siasat kali kedua),” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Terdahulu, Daily Mirror melaporkan ibu bapa Nora Anne dipercayai meminta diadakan proses be3dah siasat kedua terhadap anak sulung mereka.

Difahamkan, ketika ini Maebh Jaseprine Quoirin, 46, dan suaminya Sebastian Marie Philipe, 47, sedang berbincang dengan pihak berkaitan bagi memastikan pakar patologi tidak terlepas sebarang bukti yang boleh dikaitkan dengan punca ke3matian remaja berusia 15 tahun itu.

Mereka dilapor meminta be3dah siasat itu dilakukan di Britain atau Perancis yang mana siasatan polis mengenai kes itu sedang dijalankan.

Malah, ma@yat remaja itu sudah dituntut dan difahamkan terus dibawa ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), tengah malam tadi.

Mohamad dilaporkan berkata, tiada luvka ditemui pada badan Nora Anne dan hanya terdapat calar kecil pada kaki yang tidak menjurus kepada punca ke3matian selain tiada kesan diro0gol atau perbuatan je3nayah lain seperti dilarikan atau diculik.

Sebelum itu, Pejabat Pendakwa Raya Perancis dilaporkan membuka siasatan je3nayah terhadap ke3matian remaja Ireland itu.

Ibu Nora berasal dari Belfast, Ireland manakala bapanya adalah warga Perancis.

sumber: hmetro, kosmo 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Nora Anne: Polis dedah akan buat post-morteem ini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*