Diana Danielle Alami Mntal Breakd0wn Kerana Hal Ini, “Saya Tak Pernah Bayang Akan Rakam Video Itu”

Pelak0n Datin Diana Danielle mendedahkan dia mengalami ‘m3ntal breakd0wn’ dan ma$alah kebimb4ngan mel4mpau (anxiety) sejak beberapa hari lalu.

Diana melalui sebuah video yang dirakamnya sendiri memberitahu perkara itu menyebabkan dia sukar untuk bernafas dan apa yang dilaluinya ketika ini amat berat untuk ditanggung.

“ Siapa yang alami sahaja yang faham. Saya tak kisah bagaimana rupa rambut atau muka atau baju saya ketika ini. Ia adalah kebenaran yang orang lain selalu cuba untuk nafikan.

” Atau mungkin ada ahli keluarga anda yang pernah cakap bahawa perkara ini tidak benar dan suruh sabar atau diri anda sendiri yang tidak tahu mengapa dan rasa diri sendiri lemah atau adakah anda mengada?

“ Tidak… fikiran, tubuh dan segalanya rasa seperti ia bukan diri anda. Anda mungkin fikir jika anda cukup tidur, anda akan rasa lebih baik. Mungkin kalau anda cukup makan anda rasa lebih baik.

“ Tapi sebenarnya ia bukan sesuatu yang boleh dijangka. Ia bermain dengan perasaan anda, dan sekarang saya sangat penat. Saya tidak akan men4ngis melainkan ianya sangat memeritkan. Sukar untuk bernafas selama beberapa hari ini sungguh men4kutkan dan sangat mengec3wakan,” katanya.

Dalam pada itu, isteri kepada Datuk Farid Kamil ini memberitahu, pelbagai usaha dilakukannya untuk mengatasi ma$alah itu namun ia tidak membuahkan hasil.

Kata Diana, dia turut mengalami s4kit pada bahagian dada akibat terlalu memaksa untuk bernafas dan sudah mendapatkan rawatan di hospital mengenai punca ma$alah sesak nafas yang dialaminya itu.

“ Ianya mungkin hari ketiga atau empat atau lima, saya tak pasti. Saya tidak dapat bernafas. Saya sudah tidur dari semalam pukul 11 (malam) kemudian saya bangun awal pagi kerana sudah tidur agak awal. Kemudian saya tidur lebih kurang pukul 2 petang dan saya baru bangun masih rasa seperti tidak dapat bernafas.

“ Apabila periksa tahap oksigen saya pada paras 100 peratus. Degupan jantung saya berubah tinggi sedikit dari kebiasaan tetapi ianya bukan penyebab untuk ma$alah ini dan saya sudah cuba bernafas untuk dapat nafas penuh itu… ya Allah, susah.

“ Saya men4ngis ni kerana saya rasa penat nak cari nafas. Penat. Macam nak memaksa tapi tak penuh. Bila penuh itu ya Allah leganya. Ini adalah apa yang saya lalui dan ramai yang lain melalui nya juga dan ianya benar.

Diana berkongsi perkara itu melalui sebuah rakaman video yang dimuat naik di laman Instagram miliknya pada petang Ahad.

Melalui rakaman video itu, Diana dilihat berada dalam keadaan tidak terurus dan sedang men4ngis.


Posting yang dimuat naik Diana di laman Instagram miliknya.

Bagaimanapun Diana menjelaskan dia secara terbuka berkongsi mengenai perkara itu demi kesedaran orang ramai yang masih tidak mengetahui mengenai sindrom risau terlampau.

“ Saya merakam video ini kerana ramai yang cuba untuk menafikan perasaan ini dan mengatakan yang ia tidak benar dan lupakan tentang apa yang anda sedang fikirkan tetapi ianya bukan mudah.

“ Dada saya s4kit disebabkan terlalu memaksa untuk bernafas. Saya tak pernah bayangkan saya akan merakam video saya men4ngis dan tunjukkan ia kepada dunia.

“ Tetapi ini kebenaran dan mungkin anda yang lain. Saya kongsi perkara ini kerana di Malaysia tak semua berani berkongsi mengenainya dan ianya tidak adil. Jadi saya akan kongsikan dan cuba beberapa cara yang diberikan mereka yang baik hati,” katanya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Viral Network

Sumber: mstar

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Diana Danielle Alami Mntal Breakd0wn Kerana Hal Ini, “Saya Tak Pernah Bayang Akan Rakam Video Itu”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*