Baru 1st day Buka Balik Ruangan Komen, Amyza Aznan terus ‘Diserang’ Netizen

Nama pelakon Amyza Aznan tidak asing lagi dalam industri hiburan tanah air. Pemenang pelakon pembantu wanita terbaik drama ini juga kelihatan lantang menyuarakan pendapatnya di media sosial termasuk kes memohon bantuan kewangan bagi artis veteran dan krew belakang tabir, tempoh hari.

Terbaru, pelakon tersebut diserang netizen gara-gara lantang bersuara terhadap pelakon Zarina Anjoulie berhubung 1su bantuan kewangan tersebut.

Cermin diri sebelum kutvk orang

Susulan tindakan netizen did4kwa ‘meny3rang’ akaun Instagram Amyza Aznan bertubi-tubi sehinggakan pelakon itu mengambil keputusan untuk menutup ruangan komen ke semua posting. Namun, dia menerima banyak kritikan dari netizen setelah buka ruangan komen berkenaan.

Antara salah satu perkara yang menjadi perdebatan adalah berkenaan isu bantuan khusus untuk artis. Perkara ini juga disuarakan segelintir artis hiburan tempatan.

‘Kau tak payah meny4lak kat sini’

Bagaimanapun, Amyza turut meninggalkan respon pada setiap kritikan yang diterimanya. Dia juga kelihatan bersifat lantang dan tegas mem4rahi netizen. Bukan itu sahaja, pelakon ini juga mengibaratkan netizen sebagai ‘lembu’ dan melarang untuk netizen bersuara di laman akaun Instagramnya.

Lain kali jangan makan tahi. Mangkuk!

Disebabkan menerima pelbagai tek4nan dan kritikan daripada netizen, pelakon wanita ini kelihatan aktif membalas setiap komen daripada mereka. Amyza melarang untuk netizen tidak masuk campur dengan urusan Persatuan Seniman terutamanya berkenaan proposal Seniman terhadap pakej ransangan ekonomi, tempoh hari. Difahamkan, perbentangan daripada Seniman itu dibuat sebelum pengumuman daripada Perdana Menteri lagi.

Tak sangka lagi teruk kena bash

Netizen turut mengungkit perbuatan Amyza memberi gelaran ‘belut letrik’ kepada seorang usahawan kosmetik terkenal dan menganggap tindakan itu tidak wajar.

Bagaimanapun, Amyza mengakui dengan memberi gelaran itu bukannya tahap m4ki h4mun. Malah, dia mend4kwa dan menyifatkan tindakannya itu adalah tidak seteruk seorang pelakon yang telah m4ki semua artis Malaysia. Amyza turut menyifatkan netizen bagaikan lembu dicucuk hidung kerana terpengaruh dengan kata-kata pelakon berkenaan.

“Kalau boleh buat anda seronok, bangga… teruskan!” – Amyza Aznan

Sebelum ini PELAKON Amyza Aznan akhirnya membuka mulut selepas isu paparan skrin dia bersama beberapa artis tersebar di media sosial sehingga menimbulkan kem4rahan netizen.

Menurut Amyza, dia bersama beberapa orang rakan artis dif1tn4h oleh pihak tertentu yang mempunyai niat j4hat.

“Hebat admin dan troopers. F1itnah yang anda rancang telah berjaya, anda berjaya buat orang percaya dengan rancangan j4hat anda.

“Tak apa, kalau rasa dengan f1itnah yang j4hat ini boleh buat anda seronok, bangga… teruskan!,” katanya menerusi laman Instagram.

Bersama kapsyen tersebut, Amyza turut memuat naik paparan skrin mempamerkan wajah dan nama beberapa selebriti yang menjadi m4ngsa k3caman netizen.

Amyza tutup ruangan komen di Instagram.

Dalam foto tersebut turut dinyatakan tanda pagar ‘Boik0t Artis Samp4h’ kerana meminta bantuan khas artis, hina netizen IQ rendah, tak hairan bawang netizen dan tak hirau sokongan netizen.

Isu perang artis dan netizen ini bermula apabila penyanyi Black mencadangkan bantuan khusus daripada kerajaan untuk penggiat seni.

Kemuncaknya apabila tersebar beberapa keping foto rakaman perbualan beberapa orang selebriti dalam satu akaun Telegram milik Persatuan Seniman Malaysia yang didakwa mengh1ina netizen dan pelakon Zarina Anjoulie.

Saya banyak kerja berfaedah lain dari mengadap benda-benda negat1if ini.

Sementara itu, Amyza berkata dia mengambil keputusan untuk menutup ruangan komen di Instagram miliknya kerana enggan melayan komen negat1if netizen.

“Oh yang kata takut… off comment, malas nak layan! Saya banyak kerja berfaedah lain dari mengadap benda-benda negat1if ini.

“Nak takut dengan k3caman? Saya lagi takut kut-kut tengah ni tersebar, manusia tengah ralit, tiba-tiba dunia ki1amat,” ujarnya.

Sementara itu di Instagram Stories, Amyza berkata, Allah ada untuk membalas segala fi1tnah yang disebarkan.

“Semoga f1itnah yang disebarkan, Allah akan balas. Tak apa, Allah ada,” katanya.

Difahamkan, himpunan gambar selebriti itu membabitkan mereka yang didakwa memperlekehkan netizen di kumpulan Telegram yang diwujudkan Persatuan Seniman Malaysia (Seniman).

Paparan skrin perbualan beberapa selebriti itu disebarkan dan menjadi tular di media sosial hingga membangkitkan kemarahan warganet.

Selain Amyza, selebriti lain yang terkait adalah Anne Abdullah, Emelda Rosmila, Didie Alias, Ifa Raziah, Ani Maiyuni, Azrul, Ogy Ahmad Daud, Lydiawati, Mas Rahayu, Riezman Khuzaimi dan ramai lagi.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Tube Viral

Jom Like Page Kami Juga di Facebook Tube Viral Press

Sumber : MB

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Baru 1st day Buka Balik Ruangan Komen, Amyza Aznan terus ‘Diserang’ Netizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*