[Video] Kanak2 Ditemui Masih Hidup Setelah 24 Jam Terper4ngkap Dibawah Rvntuhan Di Beirut.

Ini adalah detik-detik mencem4skan mengenai seorang kanak-kanak perempuan yang ditemui masih hidup selepas dipercayai terper4ngkap selama 24 jam dalam rvntuhan yang berlaku akibat let0pan besar di Beirut, Lubnan, lapor Daily Mail.

Ketika operasi mencari dan menyelamat orang ramai yang dilaporkan hiIang dan terper4ngkap dalam runtvhan susulan daripada let0pan tersebut masih sibuk berjalan, rakaman mengenai penyelamatan kanak-kanak terbabit telah muncul dan tular di media sos1al.

Dengan berbekalkan lampu suluh, kru-kru penyelamatan dilihat sedang berusaha mengalihkan s1sa runtvhan tersebut sekitar gadis itu.

Menurut Daily Mail, media tempatan melaporkan bahawa video itu adalah merupakan video yang dirakam susulan daripada let0pan besar itu.

Kanak-kanak itu dilaporkan telah terper4ngkap selama 24 jam di dalam rvntuhan tersebut.

Susulan daripada kej4dian itu, menteri kesihatan Lebanon menyatakan bahawa sekurang-kurangnya seramai 135 orang telah dilaporkan m4ut manakala 5,000 lagi ced3ra. Angka kem4tian itu walau bagaimanapun dijangka akan terus bertambah kerana ramai lagi m4ngsa yang masih tidak ditemui, memetik laporan Daily Mail.

Kerajaan Lubnan menyifatkan Beirut sebagai ‘bandar benc4na’ berikutan daripada let0pan besar yang berlaku di pelabuhan bandar itu selepas 2,700 tan ammonium nitrat terb4kar.

Let0pan itu juga telah mengejvtkan dunia. Pelbagai negara yang bersimp4ti dilaporkan tampil menghulurkan bantuan.

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Tube Viral

Jom Like Page Kami Juga di Facebook Tube Viral Press

Sumber: Daily Mail via sk

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "[Video] Kanak2 Ditemui Masih Hidup Setelah 24 Jam Terper4ngkap Dibawah Rvntuhan Di Beirut."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*