Wakil Pendaki Dedah Keadaan N0ra Anne Ketika Dijumpai, “Dia Seperti Sedang Tidur Dan Tangan Di Kepala”

Kumpulan pendaki yang menemui jasad N0ra Qu0irin pada Selasa mendakwa gadis itu berada dalam posisi tidur.

Bercakap kepada Daily Mail, wakil kumpulan itu mendakwa gadis berkenaan ditemui di tepi sungai dengan tangan berada di kepala.

“ Dia kelihatan seperti tidur tetapi kami tahu dia sudah meningg4l duni4 ,” katanya mendakwa pendaki wanita turut mengalirkan air mata.

“ Kami tidak menghampirinya tetapi berdiri kira-kira 15 meter dan ketua kami memanggil p0li$. Saya dapat melihat jas4dnya.”

Menurut sumber p0li$, kumpulan berkenaan memaklumkan kepada pasukan mencari dan menyelamat pada 1.57 petang Selasa dengan pihak berkuasa tiba ke lokasi kira-kira 30 minit kemudian.

Ma-y4t dibawa menaiki helikopter kemudian disahkan sebagai Qu0irin yang hilang di resort The Dusun awal bulan ini.

Terdahulu bed4h sia$at yang dijalankan terhadap N0ra Anne Qu0irin, mendapati punca kem4tian disebabkan keboc0ran u$us akibat tidak makan dalam tempoh panjang.

Ketua P0li$ Negeri Sembilan, Datuk Mohamad Mat Yusop berkata, remaja warga Ireland itu meningg4l duni4 dalam tempoh dua ke tiga hari sebelum ma-y4tnya, ditemui 1.57 tengah hari kelmarin.

“ Hasil bed4h sia$at oleh pakar pat0logi yang memakan masa 10 jam semalam mendapati N0ra Anne m4ti dalam masa dua ke tiga hari sebelum ditemui.

“ Punca kem4tian adalah disebabkan keboc0ran u$us kerana tiada makanan dalam tempoh panjang dan stre$s (tekanan) yang berpanjangan,” katanya ketika sidang media di Seremban, hari ini.

Beliau berkata, tiada luka lain atau kesan jen4yah pada ma-y4t N0ra Anne selain calar kecil pada kaki serta tiada kesan diro-g0l.

“ Tiada kesan diro-g0l dan tiada kesan (perbuatan) jen4yah. Hanya ada calar kecil pada kaki yang tidak menjurus kepada punca kem4tian,” katanya.

Menurut hasil bed4h sia$at yang memakan masa 10 jam semalam, remaja warga Ireland itu meningg4l duni4 akibat kebul0ran dan tek4nan dalam tempoh panjang, katanya ketika sidang media di Ibu Pejabat Kontinjen (IPK) di Seremban, hari ini.

N0ra Anne ditemui Selasa lalu selepas 10 hari hilang.

Ditanya berhubung tindakan pengguna Twitter yang memuatnaik ciapan mendakwa remaja Ireland itu diro-g0l Orang Asli, beliau berkata, pihaknya sudah menerima laporan dan akan mengesan pemilik akaun laman sosial itu segera.

Sementara itu, mengulas berhubung pejabat pend4kwa raya Perancis membuka sia$atan jen4yah terhadap kes N0ra Anne, beliau memaklumkan tidak mengetahui mengenai perkara itu.

“ Bagaimanapun pihak Perancis, Ireland dan United Kingdom terbabit dalam membantu siasatan kes ini,” katanya.

Tambah beliau, tiada halangan untuk keluarga N0ra Anne menuntut ma-y4t remaja itu dan ia boleh dilakukan pada pada bila-bila sahaja.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Viral Network

Sumber: hmetr0

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Wakil Pendaki Dedah Keadaan N0ra Anne Ketika Dijumpai, “Dia Seperti Sedang Tidur Dan Tangan Di Kepala”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*