ARW4AH datang ke rumah ayah nak makan nasi tetapi

Kur@ng lapan jam sebelum sepak mula pertemuan Terengganu FC (TFC) dengan Negeri Sembilan pada saingan Piala Malaysia malam ini, kem TFC dik3jutkan dengan berita pem3rgian penjaga gol utamanya, Mohd Suffian Abd Rahman, 41, yang meningg4l duni4 selepas meng4lami ser4ngan jant0ng kira-kira jam 1 tengah hari tadi.

Pengurus TFC, Ahmad Shahrizal Yahya berkata, bekas penjaga g0l kebangsaan itu mengh3mbuskan naf4s ter4khir di rumahnya di Kampung Bukit Tunggal, dekat Kuala Terengganu.

“ARWA4H datang ke rumah ayah pada 12.30 tengah hari tadi (hari ini), nak makan nasi tetapi tidak sempat kerana tiba-tiba semput (sa@kit dada),” kata Nurfarahin Mohd, 27, adik ipar kepada penjaga gol Terengganu FC (TFC), Mohd Suffian Abd Rahman.

Mohd Suffian, 41, yang juga bekas penjaga gol kebangsaan menghembuskan na@fas ter@akhir pada 1.10 tengah hari di sisi ahli keluarga termasuk isterinya Nurmunirah, 33, di rumah bapa mentua di Kampung Bukit Tunggal, Kuala Nerus.

Nurfarahin berkata, pemergian a@rwah kehilangan sangat dirasai kerana Mohd Suffian menjadi harapan keluarga dan banyak membantu mereka.

“Hubungan kami sangat rapat. Walaupun arwah hanya ipar tetapi kami menganggapnya seperti ahli keluarga sendiri.

“Arw@ah dikebumikan di sini (Kuala Terengganu) kerana itu adalah permintaannya. Sebelum ini, dia pernah berpesan supaya kami menguruskan je3nazahnya dan meng3ebumikan di Terengganu sekiranya dia meni1nggal dunia,” katanya.

Sementara itu, bapa mentua Mohd Suffian, Mohd Sulaiman, 61, sedih kerana kehi1langan menantunya di saat mereka sekeluarga berkumpul untuk menikmati makan tengah hari bersama.

Katanya, ketika tiba di rumah, menantunya yang dilahirkan di Melaka, kelihatan l3emah memandangkan belum pulih sepenuhnya daripada se3rangan j@antung, akhir bulan lalu.

“Arwah datang bersama Munirah (isterinya) pada 12.30 tengah hari dan berehat di atas katil sementara menunggu ahli keluarga lain menyiapkan hidangan, saya pula pergi mengambil wuduk.

“Sebaik selesai mengambil wuduk saya terdengar bunyi riuh rendah di dalam rumah dan mendapati Suffian sudah tidak bernya@wa,” katanya.

Je3nazah Mohd Suffian selamat dikebuvmikan di Tanah Perkuvburan Kampung Banggol Pauh, Kuala Nerus pada 6.50 petang, hari ini.

sumber: hmetro 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "ARW4AH datang ke rumah ayah nak makan nasi tetapi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*