Elak ‘feeling’ bertudung kemudian buka – Emelda Rosmila

KUALA LUMPUR: Foto berhijab dengan kapsyen berbunyi ‘2020 barangkali?’ yang dikongsi di laman sosial pantas mencetus spekvlasi Emelda Rosmila bakal bertudung.

Mendapat perhatian pengikut termasuk teman artis yang memuji langkahnya berhijab, Emelda, bagaimanapun menjelaskan dia baru pulang daripada mengerjakan umrah bersama keluarga.

Namun, isteri Adlin Aman Ramlie itu mengaku sudah membiasakan diri berhijab dan mahu terus istiqamah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2020, perhaps?😁 • Have a beautiful day!💙

A post shared by E M E L D A R O S E (@emeldarosemila) on

“Saya perlu menjelaskan ada beberapa komitmen kerja yang dipersetujui lebih awal sehingga April depan. Jadi, sukar untuk saya bertudung penuh.

“Cuma saya berharap hati ini terus teguh untuk berhijab apabila sudah tidak terikat dengan sebarang kerja dan komitmen lakonan.

“Suami juga menyokong keputusan ini. Saya mula membeli tudung untuk menambah koleksi sedia ada.

“Namun, saya tidak mahulah ‘feeling’ bertudung, selepas itu buka. Pulang dari umrah hasrat berhijab cukup menebal. Saya hendak cuba membiasakan diri perlahan-lahan,” katanya kepada BH Online.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Im back from social media detox! Fuhh! Away from everything, dgn harapan utk khusyuk dalam ibadah umrah dan mendapat keredhaNYA. Alhamdulillah Mel sekeluarga telah selamat tiba diKuala Lumpur, setelah 3minggu berada diperantauan, cewahh!😄 • Syukur Alhamdulillah sekali lagi dijemput menjadi tetamu Allah Swt, yg kali ini lebih bermakna kerana Edra ada bersama. 9 tahun yg lalu hanya bertiga, kali ini berempat melakukan ibadah umrah yg mudah2an sempurna dan mabrur. • Terima kasih kepada semua jemaah yg berkongsi detik2 indah sepanjang ibadah umrah dan ziarah ketika kami di Madinah & Mekah & Turkey, yg dikelolakan oleh @afanditravel, Dato Ustaz Zaki & Ustaz Afandi yg menjaga dan menyempurnakan segalanya begitu baik dan efficient. Pasti Mel sekeluarga akan merindui kalian. • Gambar nie waktu selesai tawaf umrah yg kedua.❤️

A post shared by E M E L D A R O S E (@emeldarosemila) on

p;

Awal bulan lalu, Emelda buat kali kedua menunaikan umrah bersama Adlin, anak mereka, Edra Rafael dan ibu.

Bercerita pengalaman berada di Tanah Suci, adik kepada Emylia Rosnaida ini mengaku ibadat dilakukan cukup bermakna dengan kehadiran Edra.

“Kali terakhir saya menjejakkan kaki ke Tanah Suci Makkah dan Madinah pada 2011. Alhamdulillah, diperkenankan sekali lagi.

“Untuk kali kedua ini, lebih bermakna kerana Edra ada bersama. Lebih istimewa, saya bawa Mama sebagai hadiah hari jadinya,” katanya yang popular dengan drama Kekasih Paksa Rela itu.

 

Sumber : BH Online

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Elak ‘feeling’ bertudung kemudian buka – Emelda Rosmila"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*